of 61869 LinkedIn

College Roermond bespreekt situatie rondom Van Rey

B en W van Roermond gaan de situatie rondom de corruptie-verdenkingen bespreken.
21 reacties

Het college van burgemeester en wethouders van Roermond komt maandagochtend bij elkaar om de situatie te bespreken rond de van corruptie verdachte wethouder Jos van Rey (VVD). Dat maakte de gemeente zondag bekend. Onduidelijk is of Van Rey zelf ook bij die vergadering aanwezig is.

Lekken uit vertrouwenscommissie

Justitie viel vrijdag binnen in de woning van wethouder en senator Van Rey en in het stadhuis. Hij wordt verdacht van corruptie en lekken uit een vertrouwenscommissie voor de voordracht van een nieuwe burgemeester. Ook beoogd burgemeesterskandidaat Ricardo Offermanns, tevens voorzitter VVD-Limburg en burgemeester van Meerssen, is verdachte.

Onschuldig tot tegendeel bewezen

De meeste fracties binnen de Roermondse gemeenteraad wachten de uitkomst van de vergadering af alvorens zelf een standpunt te bepalen, bleek uit een rondgang zondag. Alleen de VVD heeft al een standpunt. Volgens fractievoorzitter Dré Peters moet Van Rey zelf beslissen wat hij doet. En voorzitter Victor Cillekens van de VVD Roermond zei dat iedereen onschuldig is tot het tegendeel bewezen is. Alleen de SP wil nu al dat Van Rey tijdelijk terugtreedt.

Bandopname afgespeeld

Fractievoorzitter Peters heeft een bandopname beluisterd waarin te horen is dat Van Rey twee vragen doorspeelt die de sollicitatiecommissie Offermanns zou gaan stellen. Dat vertelde Peters althans tegen de NRC. Die bandopname werd afgespeeld toen Peters vrijdag door de rijksrecherche werd gehoord. De bandopname bewijst volgens de krant dat Van Rey zijn ambtseed geschonden heeft. Peters wilde zondag echter niets meer zeggen over deze kwestie.


Recht zal beloop krijgen
Van Rey zelf liet via zijn advocate Gitte Stevens zaterdag weten dat er niets onoorbaars is gebeurd en dat hij teleurgesteld is in het land en het Openbaar Ministerie. De landelijke VVD heeft nog niet inhoudelijk gereageerd, anders dan de mededeling dat wordt verwacht dat het recht zijn beloop zal krijgen. Partijvoorzitter Benk Korthals en directeur van het partijbureau Boudewijn Revis zijn in het buitenland, waardoor maandag pas over de zaak kan worden gesproken.

Geen behoefte
Eerder liet VVD-fractievoorzitter Loek Hermans in de Eerste Kamer weten geen behoefte te hebben om op de zaak in te gaan. Ook VVD-leider en premier Mark Rutte hield zich op de achtergrond. Eerste Kamerlid Hans Engels (D66) en CDA-Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt zeiden zaterdag in het radioprogramma Tros Kamerbreed dat Van Rey de Eerste Kamer tijdelijk zou moeten verlaten.


Extra vergadering

Mogelijk is er maandagavond ook een ingelaste vergadering van de Roermondse gemeenteraad. De situatie rondom wethouder van Rey zou ook hier in besproken worden.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Thof (Politicoloog) op
Vraag anders om BING een rapport op te stellen naar integriteit! BING maakt rapporten op maat. Degene die betaalt, bepaalt de uitkomsten.

Dus iets te verbergen? Straatje schoon te vegen? Bel BING!
Door Elsemieke op
Zelfreflectie is ook hier een vies woord! Jammer...
Door Thomas (Aankomende maffia) op
Het is pakken wat je kunt pakken Jos heeft ons het goede voorbeeld gegeven.
Door Jan Portier op
Oh, de eerste goedpraters van de vastgoed maffia praktijken zijn er al. Je kan ook zeggen: ondanks Jos en zijn bende is er veel gebeurd in Roermond. We hoeven geen enkele terughoudendheid te hebben voor criminele praktijken in het vasthoud. Het is gewoon fout, en dan vaak ook nog met gemeenschapsgeld.
Door Peter op
Ik ben blij dat de VVD solidair is met Onze Jos. Ik vind dat je best af en toe een beetje maffia praktijken mag toepassen. Dit hoort nu eenmaal bij politiek bedrijven. Want van het salaris van wethouder en 1e kamer lid wordt je echt niet rijk.
Door As op
Volgens mij vergeten heel veel mensen dat er overal wel zaken worden gedaan die misschien niet helemaal mogen. Vergeet met zijn allen alsjeblieft niet wat deze Jos van Reij voor Roermond gedaan heeft. Ik ben er niet geboren, maar toen ik hier zo'n 30 jaar geleden kwam wonen vond ik t een groot dorp en nu, nu is het als je het mij vraagt, op Maastricht na, de mooiste en gezelligste stad van heel Limburg. Dat hebben we voor een heel groot deel te danken aan Jos van Reij. Dank je Jos. Gelukkig delen veel mensen deze mening met mij.
Door jean op
VVD blijft Van Rey steunen

ROERMOND - De VVD in Roermond blijft onvoorwaardelijk achter haar wethouder Jos van Rey staan, die wordt beschuldigd van het aannemen van smeergeld. Justitie verdenkt hem van ambtelijke corruptie en het lekken uit de vertrouwenscommissie voor de benoeming van een nieuwe burgemeester. „Maar Jos heeft alles uitgelegd aan de fractie en er is niets fouts gebeurd”, zegt vicefractievoorzitter Jan Püper van de VVD Roermond.
Door peter op
Dit heeft niets te makken met wel/niet VVD zijn. De VVD opereert nu eenmaal zakelijker en dat brengt risico's met zich mee. Dat is inherent aan bedrijfsmatig denken.
Door henk op
en de burgemeester meldt zich ziek..... heet dit niet oneigenlijk ziekteverzuim?????????
Door Pieter op
De Vermogen Veiligheids Dienst laat weer van zich horen!

Vacatures

Van onze partners