of 60264 LinkedIn

'Coalitie met FvD kan niet om klimaatbeleid'

De kans lijkt klein dat Forum voor Democratie een plek in het provinciebestuur van Noord-Holland krijgt. Belangrijkste breekpunt is het provinciaal klimaatbeleid. Andere mogelijke coalitiepartijen denken hier fundamenteel anders over dan Forum voor Democratie, concludeert informateur Hans Smits maandag.
25 reacties

De kans lijkt klein dat Forum voor Democratie een plek in het provinciebestuur van Noord-Holland krijgt. Belangrijkste breekpunt is het provinciaal klimaatbeleid. Andere mogelijke coalitiepartijen denken hier fundamenteel anders over dan Forum voor Democratie, concludeert informateur Hans Smits maandag.

Kans overeenstemming 'zeer gering'

Smits stelt in zijn brief aan de Provinciale Staten dat hij tot de slotsom is gekomen dat de kans op overeenstemming tussen Forum voor Democratie en de andere politieke partijen waarmee een coalitie gevormd zou kunnen worden 'zeer gering, zo niet onmogelijk is'.

 

Stabiliteit fractie

Zo hebben hebben sommige partijen volgens Smits twijfels over de stabiliteit van de nieuwe Forum voor Democratie-fractie. Hij meldt ook dat het voor sommige partijen moeilijk bleek om überhaupt te starten met programmatische besprekingen, gezien uitspraken door de landelijke leiding van Forum voor Democratie.

 

Geen zin

Verder onderzoek door een informateur of formateur naar een meerderheidscollege met Forum voor Democratie heeft volgens Smits geen zin. Het benoemen van twee informateurs door GroenLinks en VVD biedt volgens hem 'een reële kans op succes'. Forum voor Democratie kreeg de meeste stemmen in Noord-Holland. Het leverde de partij negen zetels op, evenveel als VVD en GroenLinks, die samen met D66 en PvdA een meerderheid hebben. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Happie eten? op
Ben, ga eens een vorkje prikken met Petra! Duidelijker kan ze niet worden.
Door Brexit ok. EU leiders liegen en zijn de waanzin voorbij op
Burgers hebben middels een wettelijk beslissend referendum aangegeven Brexit, punt uit.

EU speelt een smerig spelletje over onze ruggen en maakt het de UK erg lastig, want de EU zal toch maar eens uiteen vallen. Wat de ondemocratische EU leiders (ze zijn er neergezet door de rijke elite , en niet door ons gekozen) niet willen weten is dat de burgers van EU allang klaar zijn met de EU, het heeft ons slechts bakken geld gekost.

Op dit moment pompt Drakie nog steeds 80 miljard euro, niet bestaand geld per maand in de economie en wie gaat dat straks betalen samen met de 2008 subprime hypotheken, omgekat naar waardeloze derivaten waar de wolkenkrabbers van Wall street van boven tot onder en van links tot recht helemaal mee vol zitten, juist de EU burger.

De crisis is al gestart en wij zijn straks van 40 a 60% van onze bezittingen “verlost” ten gunste van de rijken.
Die telkenmale laten zien helemaal niets met ons te hebben.

Al eens nagedacht waarom de EU een EU crypto coin heeft gemaakt?
Nieuw geld, oude Euro waardeloos, we kunnen er niets aan doen, Brexit is de schuldige?
U weet nog wat de invoering van de euro ons heeft gekost? Dit gaat alles overtreffen.

U mag verder slapen, maar misschien verstandig eens een keer in deze materie te duiken.
Door Ben (gemeentejurist) op
En Petra, ik voel me vereerd!
Door Ben (gemeentejurist) op
Nou meneer De Vries, blijft u zich maar 'zorgen' maken over het klimaat. Ik ruik weinig vertrouwen in het vernuft van de mensheid en een verslaafdheid aan apocalyptische scenario's over het einde der tijden. We leven in een schandalige tijd waarin kinderen al opgescheept worden met angst- en schuldgevoelens. Wat Brexit betreft is de EU echt the evil empire. Nu willen ze Gibraltar ook al betrekken bij de onderhandelingen. Maar goed de heer De Vries is een van de vele Eurofiele meelopers, 'fellow travellers' zo u wilt, wiens loyaliteit niet bij hun eigen land ligt maar bij een vreemde entiteit.
Door de vries (ambtenaar) op
@Ben de gemeentejurist over Brexit. Als in de afgelopen weken één ding duidelijk is geworden dan is het wel dat de Britten het over niets, maar dan ook over helemaal niets eens kunnen worden over hoe ze de EU willen verlaten. Er ligt geen enkel maar dan ook geen plan waar een meerderheid van het parlement achter kan staan. En dan dat de EU verwijten of voor de voeten werpen. Ik begin ernstig medelijden te krijgen met de gemeente die afhankelijk is van uw juridisch redeneertalent.
Door de vries (ambtenaar) op
Ik zou willen dat we de wereld in twee delen konden knippen. Een deel waar iedereen die denkt dat het allemaal wel een beetje los gaat lopen met dat klimaat kan gaan wonen. Waar dus verder gegaan wordt met wat we nu doen. En een deel waar iedereen gaat wonen die zich wel zorgen maken over het klimaat. Daar gaan ze CO2 uitstoot reduceren en dergelijke. Iedereen blij en belangrijker: ieder draagt dan de gevolgen van zijn eigen standpunten.
Door He, he bij Ben is het lampje gaan branden t.a.v. FvD (Naar verhaal.) op
He, he bij Ben is het lampje gaan branden t.a.v. FvD

Links is arrogant en is de mening toegedaan dat rechtse denkers en kiezer opgevoed moeten worden. Maar ga eens terug in de tijd welke mensen waren werkelijk een gevaar voor bijv. Joden? Ambtenaren!

Ambtenaren maakten lijsten met daarop alle joden. Ook ambtenaren hebben joden bestolen van, geld, goud schilderijen, huizen en grond. Politie ambtenaren haalden joden op en zetten deze op transport. Ook binnen de rechterlijke macht, bij notarissen en advocaten waren velen niet netjes en een kwaad voor joden. Joden die na kamp ervaring terug kwamen, werden geconfronteerd met erfpacht rekeningen van diverse gemeenten. Zelfs het Rode kruis wenste niets te doen voor joden. Zal maar stoppen anders gaan er weer mensen over rooie maar zoek bovenstaande maar ff op kun je 100% lezen dat het “vergeten” waarheid is.

En FvD, democratisch gekozen, wordt hiermee gelijk geschakeld? Erg zieke gedachte van links, die bovenstaande maar even vergeten is. Wacht nu eens af en laat Fvd doen wat je willen, gaat het niet goed trekken we met zijn allen ernstig aan de bel en gaan in verzet.

En denkt u nu echt dat Nederlanders in bruine hemden gaan lopen, ach natuurlijk niet, daar is Nerderland te versplinterd voor en dat willen NL ers gewoon niet.

Dus volg het met gepaste interesse, ga de discussie aan en neem het verlies als een democraat. Komt allemaal goed vooral als we open blijven, praten en opletten.
Door Thoriumreactor is een goede oplossing op
Thorium reactor ter overbrugging van andere energie.

Gesmoltenzoutreactoren in combinatie met thorium zijn volgens voorstanders veel veiliger (inherent passieve veiligheid), geven vele malen minder afvalstoffen (tot 1000 keer minder) die bovendien veel minder lang gevaarlijk radioactief blijven (300 jaar in plaats van tienduizenden jaren).

Omdat een thoriumreactor nauwelijks plutonium produceert, levert deze een kleiner risico op nucleaire proliferatie.

Het grootste voordeel van een gesmoltenzoutreactor is dat de reactie niet op hol kan slaan en niet op die manier tot gevaarlijk hoge temperaturen kan leiden (die bij conventionele reactoren tot een kernsmelting leiden). De reactor is in principe inherent veilig: als de temperatuur te hoog wordt of er een groot koelmiddellek optreedt, stopt het proces en stolt het met thorium verzadigde zout.

Het is bij een gesmoltenzoutreactor mogelijk het zout, dat nog aanzienlijke hoeveelheden nawarmte produceert, veilig passief te koelen, zodat ook na het stoppen van de kernreactie geen kernsmelting (meltdown) optreedt. (Echter, gesmoltenzoutreactoren draaien niet inherent op thorium; reactoren op basis van uranium zijn evengoed een mogelijkheid.)

Zo, de hele transitie ellende in de prullenbak.
Door Petra op
Ach ja, Het Parool, krantje van linksdoorgedraaide Gutmenschen, wat kun je daar anders van verwachten.

Hup Ben, ik ben een fan van je!
Door Cor op
https://www.parool.nl/amsterdam/vvd-wil-graag-pr …

De door FVD aangewezen formateur heeft dus op basis van een gesprek van een kwartier, waarin het woord klimaat nota bene niet eens voorkwam, geconcludeerd dat een coalitie met FVD er niet in zit. Vreemd verhaal.