of 60220 LinkedIn

Coalitie Meerssen valt uiteen

Wethouder Paul Sanders van de fractie Kijk in Meerssen heeft gebroken met de coalitie. De wethouder wilde niet langer samenwerken met Maureen Gubbels, die de overleden wethouder Jo de Jong opgvolgde.
1 reactie

Wethouder Paul Sanders van de fractie Kijk in Meerssen is maandag met directe ingang opgestapt. Dat maakte de partij maandag bekend. Kijk kan niet langer samen door een deur met de PJD en diens wethouder Maureen Gubbels.

Zelfmoord
Dat heeft te maken met de zelfmoord van voormalig wethouder Jo Dejong van de PJD en een verklaring die de PJD nadien aflegde. Die schoot Kijk in het verkeerde keelgat. Dejong moest aftreden nadat hij een vrouwelijke ambtenaar tijdens carnaval tegen haar wil een tongzoen probeerde te geven. Vervolgens sprak de gemeenteraad uit nooit meer met Dejong te willen samenwerken. Vlak daarna pleegde Dejong zelfmoord. De PJD beschuldigde andere partijen ervan aanklager, rechter en beul te zijn geweest.

Geen meerderheid meer
Politiek Meerssen verkeert in een chaos na de zelfgekozen dood van voormalig wethouder Jo Dejong. Het college bestaat nu naast waarnemend burgemeester Hans Schmidt nog uit twee wethouders van CDA en PJD. De coalitie heeft al langer geen meerderheid meer. 
Dinsdagavond komt de gemeenteraad in een extra zitting bijeen om over de ontstane situatie te praten. Voor die vergadering worden veel inwoners verwacht.
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door WE de Boer op
Diep treurig voor iedereen. Hier is geen vertrouwen en verdraagzaamheid meer. Ongelooflijk!