of 63082 LinkedIn

Coalitie Brabant heeft meerderheid terug

De overstap is vooral door de timing opmerkelijk. Dinsdag maakte beoogd Statenlid voor Forum voor Democratie (FVD) Cees van der Sande bekend zijn zetel niet in te zullen nemen. Daardoor raakte de coalitie van VVD, CDA, FVD en Lokaal Brabant de meerderheid van één zetel kwijt.
Reageer

De coalitie van Gedeputeerde Staten in Noord-Brabant heeft zijn meerderheid in Provinciale Staten terug. Door de overstap van Chris Spooren van 50PLUS naar de fractie van het CDA is de verhouding 28 leden voor de coalitie, 26 voor de oppositie. Een woordvoerder van Provinciale Staten heeft de overstap bevestigd.

Timing opmerkelijk
De overstap is vooral door de timing opmerkelijk. Dinsdag maakte beoogd Statenlid voor Forum voor Democratie (FVD) Cees van der Sande bekend zijn zetel niet in te zullen nemen. Daardoor raakte de coalitie van VVD, CDA, FVD en Lokaal Brabant de meerderheid van één zetel kwijt. De FVD-fractie was enkele dagen daarvoor uiteengevallen door een afsplitsing van drie leden naar de nieuwgevormde JA21-fractie. Die fractie blijft volgens een verklaring de coalitie steunen. FVD-gedeputeerde Pieter Smit is sindsdien onafhankelijk.

Extra vergadering
Vrijdagmiddag is de reguliere Statenvergadering. Voorafgaand aan die vergaderingen hebben de oppositiepartijen een extra vergadering aangevraagd om over de ontstane spanning te debatteren. Die vergadering gaat volgens de woordvoerder zoals gepland gewoon door. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Klik hier voor alle vacatures

Van onze partners