of 58952 LinkedIn

COA teleurgesteld in gemeente Weert

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers COA hoopt dat de gemeente Weert terugkomt op haar besluit het azc te sluiten. 'Anders hebben we een probleem, zeker gelet op de urgentie van de opvang van nieuwe asielzoekers', zei een woordvoerder van het COA woensdag.
6 reacties

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers COA is teleurgesteld in de door de gemeente aangekondigde sluiting van het azc in Weert. Het COA hoopt nog voor de zomer op nieuw overleg om te voorkomen dat het azc met zo'n duizend asielzoekers dichtgaat. 'Anders hebben we een probleem, zeker gelet op de urgentie van de opvang van nieuwe asielzoekers', zei een woordvoerder van het COA woensdag.

Veel verzet

Weert houdt het COA aan een vijf jaar geleden gemaakte afspraak: het azc blijft maximaal vijf jaar open. Tegen de komst van het azc was in 2015 veel verzet, maar de gemeente stelde de voormalige kazerne in Weert open vanwege de enorme toestroom van asielzoekers.

 

Dringend

Nu die instroom weer groter wordt is het COA dringend op zoek naar nieuwe opvangplekken, desnoods in sporthallen. De woordvoerder van het COA hoopt dat de gemeente terugkomt op de beslissing: "In bestuurlijk Nederland zijn besluiten niet altijd in beton gegoten", zei hij. 'Als het azc in Weert wegvalt, staan we voor een nieuwe uitdaging bovenop de al bestaande uitdagingen.' (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Ben (jurist) op
Chapeau voor de gemeente Weert; men is consequent. Het COA wist al 5 jaar dat het een tijdelijke situatie betrof maar in plaats daarop te anticiperen hoopte men kennelijk op slappe knieën bij het gemeentebestuur. En inderdaad dat terrein daar komt heus wel een zinvolle bestemming op. Iemand als Jan hieronder heeft een denktrant a la als je mensen maar iets door de strot duwt dan gaan ze het na een tijdje minder erg vinden...Eens even kijken hoeveel van die 'asielzoekers' echte vluchtelingen zijn, misschien kan de meerderheid lekker naar hun eigen land terug.
Door A.M.B. te Naar op
Als de politiek de afgelopen jaren wat meer had doorgepakt door de procedures, met name voor mensen uit veilige landen, te versnellen, had dit probleem zich niet voorgedaan. De AZC's worden nu in groten getale bevolkt door mensen die daar niets te zoeken hebben, bijvoorbeeld uit Marokko, Albanië en Moldavië.
Door p op
COA, weet het al 5 jaar...

En gezien de huidige woningmarkt lukt het vast wel om de kazerne en of het terrein te bestemmen
Door Jan op
En dan staat die kazerne weer leeg. Wat een visie daar in Weert. Kijk eerst eens of er nog steeds zoveel kritiek is onder de plaatselijke bevolking op het AZC. De ervaring leert dat het protest van de bevolking tegen sluiting vaak groter is dan het verzet destijds tegen de komst ervan.
Door Broadcaster op
Het COA heeft dus 5 jaar de tijd gehad om naar een alternatief te zoeken.
Door Hans op
Consequent en daarmee logisch van Weert. Als je dit soort afspraken aan het eind van de (5 jarige) rit gaat oprekken, verlies je je geloofwaardigheid.