of 59329 LinkedIn

Clash tussen ADO- en Ajax-fans voorkomen

De Haagse burgemeester Pauline Krikke heeft zondag een stokje gestoken voor een demonstratie van Ajax-fans op het Malieveld. De gemeente heeft zo voorkomen dat ADO-fans en Ajax-supporters elkaar in de haren konden vliegen. Op het Malieveld werden zes ADO-supporters aangehouden.
Reageer

De gemeente Den Haag heeft zondag voorkomen dat ADO-fans en supporters van Ajax elkaar in de haren konden vliegen. De bedoeling was dat de bezoekers uit Amsterdam een demonstratie zouden houden op het Malieveld in Den Haag, maar daar stak burgemeester Pauline Krikke een stokje voor. Op het Malieveld werden zes ADO-supporters aangehouden.

Ajax-fans niet welkom

Om veiligheidsredenen werd besloten dat de vijf bussen uit Amsterdam moesten uitwijken naar het terrein bij het Internationaal Strafhof, dat veel verder verwijderd ligt van het centrum van de stad. De Ajax-fans demonstreerden tegen het feit dat ze al jarenlang niet welkom zijn bij ADO.

Grimmige sfeer

De beslissing van Krikke had ermee te maken dat op het Malieveld tientallen supporters van ADO de Ajax-fans opwachtten en de sfeer daar grimmig was. De supporters werden enige tijd ingesloten door de politie, maar mochten later weer gaan. Toen hadden de Amsterdammers hun demonstratie inmiddels kunnen houden en konden ze huiswaarts keren. Er is onder meer vuurwerk en een boksbeugel aangetroffen.

Protest verliep rustig

De bussen met demonstranten werden op de heenweg al tegengehouden op de A44 bij Sassenheim en gecontroleerd. Vanaf daar begeleidde de politie de stoet naar de nieuwe locatie. Het protest van de Amsterdammers verliep volgens de politie zonder verdere bijzonderheden. Op de dag van de demonstratie speelde ADO thuis tegen Ajax. Het werd 1-5. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.