of 64120 LinkedIn

'Centrale opvang illegalen geen optie'

Eberhard van der Laan vindt dat de huidige bed-bad-en-broodregeling moet blijven bestaan. De burgemeester van Amsterdam ziet niets in een centrale opvang van uitgeprocedeerde asielzoekers in Nederland, zei hij vrijdag bij AT5.
4 reacties

Eberhard van der Laan vindt dat de huidige bed-bad-en-broodregeling moet blijven bestaan. De burgemeester van Amsterdam ziet niets in een centrale opvang van uitgeprocedeerde asielzoekers in Nederland, zei hij vrijdag bij AT5.

VVD en PvdA zijn het na drie dagen praten nog steeds niet eens over de vraag of illegalen in Nederland recht hebben op opvang en eten. Een van de te bespreken opties zou zijn om toe te gaan naar een landelijke opvang voor uitgeprocedeerden, met alleen een sobere basisvoorziening, bijvoorbeeld in Ter Apel of Gilze Rijen.

'Ik denk dat dat niet een verstandige oplossing is. Ter Apel is tot nu toe een vrijheidsbeperkende locatie, kunnen ze niet in en uit lopen, daar gaan de mensen praktisch gewoon niet naar toe', aldus Van der Laan. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Fritz A. von Geusau op
Wie heeft burgemeester Van der Laan eigenlijk aangewezen als spreekbuis voor alle burgemeesters van Nederland?
Door broadcaster (gemeenteambtenaar) op
Hier gaat de burgemeester van Amsterdam niet over.
Door Wim Vreeswijk (Financieel adviseur) op
Het beste is een bed, bad en broodregeling in eigen regio. Iedereen moet z'n eigen boontjes leren doppen, ook moslims
Door JeTe (orangist) op
'Ik denk dat dat niet een verstandige oplossing is. Ter Apel is tot nu toe een vrijheidsbeperkende locatie, kunnen ze niet in en uit lopen, daar gaan de mensen praktisch gewoon niet naar toe', aldus Van der Laan.


---

Waarschijnlijk niet, nee. Daarom moeten ze ook worden opgepakt en daar op (bad)water, brood en een brits worden gezet, totdat ze in het vliegtuig stappen.

Veertig jaar linkse anarchie begint haar tol te eisen: burgemeesters die een eigen winkeltje beginnen en zich desnoods verenigen om het toch al wankele regeringsbeleid omver te werpen.
Wordt een kinderpardon er in Den Haag toch door gedrukt, dan probeert men die een paar jaar later weer op te rekken, omdat men zich op emotionele gronden laat meeslepen. BB&B zal op den duur ook niet voldoende zijn voor dit soort bestuurders.

En zo vervagen de grenzen van het recht steeds verder, omdat het Nederland aan leiding ontbreekt.
In vroeger tijden kon het volk op een recht(s)geaarde stadhouder of koning hopen. Prins Bernhard zou waarschijnlijk ook gegruwd hebben van de huidige toestand in het land. Nu maar hopen dat onze koning spoedig met de vuist op tafel zal slaan...

Vacatures

Van onze partners