of 60220 LinkedIn

Celstraf voor bedreiging burgemeesters en ambtenaar

De verdachte was sinds 2014 verwikkeld in een vechtscheiding met zijn ex-partner. Daardoor ziet hij zijn kinderen sinds 2015 amper meer. Hij geeft daarvan meerdere instanties en medewerkers de schuld.
2 reacties

Een man die de burgemeester van Dantumadiel en zijn voorganger en een gemeenteambtenaar heeft bedreigd, is veroordeeld tot 201 dagen celstraf waarvan 90 dagen voorwaardelijk. De gemeenteambtenaar achtervolgde hij in het gemeentehuis tot aan het toilet waar zij zich opsloot. Daar bonsde hij op de deur en bedreigde hij haar. De andere twee bedreigde hij tijdens een gesprek met een medewerkster van het Veiligheidshuis Friesland. Hij werd vrijgesproken van bedreiging van vier anderen.

Vechtscheiding
De verdachte was sinds 2014 verwikkeld in een vechtscheiding met zijn ex-partner. Daardoor ziet hij zijn kinderen sinds 2015 amper meer. Hij geeft daarvan meerdere instanties en medewerkers de schuld.

Geen contact
De rechtbank in Leeuwarden bepaalde ook dat hij drie jaar geen contact mag zoeken met de drie slachtoffers en ook niet met de raadsvrouw van zijn ex-partner en een medewerker van de kinderbescherming. Een voorwaarde van de proeftijd van drie jaar is ook dat hij meewerkt aan een psychologische behandeling en schuldhulpverlening. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door straf ambtenren die het ook doen op
waarom stafen ze ambtenaren niet die het zelfde doen?

diverse meldingen gingen allen in de doofpot en dit in heel NL!

het blijft elkaar dekken die schooiers
Door de waarheid (nvt) op
leuk maar wat doet een burgemeester aan het feit dat mensen gepest geïntimideerd en bedreigd worden op een beschutte werkplek die door hun gesubsidieerd word helemaal niets en zelfs zitten zij nog in de raad van bestuur ..nat ombudsman doet in november uitspraak er zijn maar liefs 50 klachten binnen en dit is nog maar het topje van de ijsberg.waar kunnen deze mensen terecht nergens dus gemeentes jullie moeten je schamen.