of 63946 LinkedIn

CdK waarschuwt voor contacten PVV

De Commissaris van de Koningin van Gelderland, Clemens Cornielje, heeft tijdens de Statenvergadering gewaarschuwd voor de dubieuze contacten die de PVV in Europa zou hebben met politieke partijen.
16 reacties

De Gelderse commissaris van de Koning Clemens Cornielje (VVD) heeft woensdag gewaarschuwd voor de aansluiting die de PVV van Geert Wilders zoekt bij gelijkgestemde politieke partijen in andere Europese landen.

Dubieuze partijen
,,De ÖVP in Oostenrijk, het Vlaams Blok in België en de groep van Le Pen in Frankrijk zijn dubieuze partijen. Als iemand met glijdende standpunten daarbij aansluiting zoekt, moeten we extra kritisch zijn op wat er gezegd wordt.'' Cornielje deed zijn uitlatingen aan het begin van de Statenvergadering in Arnhem.

Ervaring met Wilders

PVV-fractieleider Marjolein Faber reageerde als gestoken en vond ,,dergelijke uitspraken over de Europese verkiezingen in een Statenzaal wel heel ver gaan.'' Cornielje: ,,Dat mag u zeggen, maar ik heb mijn ervaringen met de heer Wilders.'' Cornielje was Kamerlid voor de VVD toen Wilders uit die partij stapte.

Moreel afstand nemen

De Gelderse commissaris riep op ,,individueel moreel afstand te nemen van mensen die het gewoon vinden om anderen uit te sluiten en tegen elkaar op te zetten. Het is ieders verantwoordelijkheid de grenzen van het betamelijke en het onbetamelijke te bepalen.'' PVV-Statenlid Daniël ter Haar verliet maandag zijn partij wegens de uitlatingen van Wilders. Twee van de vier andere Gelderse PVV'ers hebben ook hun twijfels, maar zijn nog niet opgestapt. Fractieleider Faber zegt alle ophef niet te begrijpen.

Provinciale Staten praten later woensdag over een voorstel van de ChristenUnie om gezamenlijk en unaniem afstand te nemen van de oproep van Wilders.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door pvv fan op
in het land der blinden is eenoog spoedig koning
wat een opheft Geert heeft niks gezegd wat hij niet eerder gezegd heeft en al die mensen die aangifte doen moeten eens bedenken waar zij mee bezig zijn zij roepen namelijk op tot haat en verdeeldheid terwijl iedereen weet wat de keiharde feiten zijn en de zgn slinks ministers ik waarschuw jullie als je oproept tot een hetze dan kun je de Geest niet meer in de fles stoppen want dat draaid uit op rassen rellen! dat is spelen met vuur!! jullie gedrag veroorzaakt een burgeroorlog!!
Door V6 op
Prachtig hoe men zich hieronder diskwalificeert door PVV'ers als dom klapvee en Neanderthaler (niet discrimineren August) neer te zetten.Kijk een avondje opsporing verzocht en bekijk de website van GL en hoe Geert het ook brengt, het is de enige partij die de EU-draak,de milieuzotheid en het migatieissue goed in het vizier heeft. Zeker voor het EP: PVV
Door Jhr. Van Avezathe en Zottegem (vrolijke burger) op
Waarom spreekt iedereen over de PVV met partijleden ?
Het is toch de PVG (Partij van Geert)?. Hoe meer tromgeroffel, hoe meer aandacht Geert krijgt. Ik vind alle gedoe net een spelletje van een stel pubers. Kneuter Clemens wil ook meedoen met de grote jongens. Alleen in een land van kneuters kan Dom Blondje koning zijn. Geert is eigenlijk geen slechte artiest, alleen zijn programma is zo simpel en voorspelbaar.
Voor mij: minder alcohol, minder suiker... Minder, minder.
En in de Oekraïne willen ze minder Russen.....
Door Denis op
De VVD ZELF samen met de PVDA financieren met belasting gelden de grootste genocide sinds de tweede wereldoorlog!!!
Talloze Christenen worden in het middenoosten afgeslacht gemarteld en verkracht!!!
Mogelijk gemaakt door o.a. minister Timmermans en het VVD/PVDA kabinet!!!
Tijd dat er een onderzoek wordt ingesteld door het oorlogstribunaal in Den Haag naar de praktijken van dit kabinet en de betrokken bewindslieden!!!
Er worden zeer ernstige oorlogsmisdaden door dit kabinet gepleegd door financiële steun en materiële steun te leveren aan terroristische organisaties!!!
AANKLAGEN VOOR HET TRIBUNAAL IS MIJN MOTTO!!!
Door John (juridisch adviseur) op
Een commissaris van de koning is een bestuurder die oog moet hebben voor het algemeen belang. Daarvan is in dit geval sprake.
Waakzaamheid is aan de orde, als er op een gruwelijke wijze wordt gediscrimineerd en daarmee art. 1 van de Grondwet wordt genegeerd. Daarop moeten PVV'ers worden aangesproken (en herhaal het duizend malen).
Door joop op
Liesbeth dat je een trouwe pvv stemmer bent is wel duidelijk, ook jij reageert namelijk niet inhoudelijk op mijn reactie.
Door liesbeth (trouwe p.v.v stemmer) op
ja joop, je leest het goed, Europa bestond al voor de Unie, buiten de Unie en zal de EU overleven.
Door Wim Vreeswijk (Belastingadviseur te Utrecht) op
Deze 'commissaris van de Koning' zoals dit zo deftig heet zou, net zoals bij burgemeesters het geval hoort te zijn, boven de partijen moeten staan en niet dit soort politieke uitspraken moeten en mogen doen. Laat de rechter maar bepalen wat goed of fout is en niet een overbetaalde politicus!
Door joop op
Het is terecht dat deze CDK alsnog de ogen probeert te openen van het populistische klapvee wat het schijnbaar maar niet wil inzien.
Hoe kan je achter de PVV (een partij zonder inspraak, dictatoriaal geleid door één leider met zijn politbureau) aan blijven lopen terwijl deze partij iedere discussie uit de weg gaat nooit inhoudelijk reageert af en toe een oneliner deponeert en vervolgens hard weg rent, terwijl deze partij langzaam maar zeker zijn ware aard laat zien o.a. door samenwerking met andere Europese extreem rechtse partijen (ja PVV stemmers je leest het goed de PVV werkt Europees samen).
Door JeTe op
De stem van het volk zal nooit tot zwijgen gebracht kunnen worden. Door geen laster, door niets.
Het rechtse volk eist het recht op om door de overheid beschermd te worden tegen vijandige culturen en overheersing. PVV'ers zijn geen asociale racisten, maar goede en fatsoenlijke vaderlanders.
Van dominee, leraar en tandarts tot bouwvakker en vrachtwagenchauffeurs, daaruit bestaat (noodgedwongen) het PVV-volk.

Waar men vroeger voor landverraad de doodstraf kon krijgen, is het nu de omgekeerde wereld. Iemand die zijn land verdedigt, moet bij voorkeur dood.
Maar de waarheid en het recht zijn te allen tijde sterker dan de leugen.

Het is een helse strijd om tegen 40 jaar linkse indoctrinatie en het verkwanselen van de eigen cultuur in te gaan, maar die strijd zal gewonnen worden.
Uit naam van Oranje, doe open de poort. En dan helaas (vooralsnog?) niet uit naam van Oranje van vandaag de dag, maar uit naam van de Vader des Vaderlands, Willem van Oranje.
Het vele bloed dat heeft gevloeid voor de vrijheid van Holland klaagt eenieder aan die deze vrijheid achteloos verkwanselt.