of 59761 LinkedIn

Cdk Remkes stopt per 1 januari

De Noord-Hollandse commissaris van de koning Johan Remkes (VVD) stopt per 1 januari. Hij wil meer tijd nemen voor zijn privéleven.

De Noord-Hollandse commissaris van de koning Johan Remkes (VVD) legt zijn functie per 1 januari neer. Hij wil meer tijd nemen voor zijn privéleven. Door zijn vertrek nu aan te kondigen ‘kan tijdig en zorgvuldig in mijn opvolging worden voorzien en is mijn opvolger ingewerkt als in 2019 – na de verkiezingen – de nieuwe Staten en een nieuw college van GS aantreden’, zo schrijft Remkes in een brief aan Provinciale en Gedeputeerde Staten.

2010

‘Het is altijd een lastige afweging het juiste moment te kiezen om afscheid te nemen van het publieke ambt en daaraan ook bekendheid te geven’, schijft Remkes. Remkes (1951) is sinds 2010 cdk van Noord-Holland en werd in 2016 herbenoemd.

 

Integriteit

Remkes is al 40 jaar actief in het publieke domein, waarvan de laatste jaren als cdk. Uitdagend en bevredigend, zo schrijft hij in zijn brief. ‘Dat gold en geldt zeker ook voor de samenwerking met burgemeesters en dijkgraven in Noord-Holland, met name op het terrein van de bevordering van de integriteit en de kwaliteit van het openbaar bestuur.’

 

Parlementaire democratie

Eind dit jaar rondt Remkes zijn werk als voorzitter van de Staatscommissie parlementair stelsel af. Deze commissie adviseert de Staten-Generaal over de noodzaak van veranderingen in het parlementaire stelsel en de parlementaire democratie.

 

Minister

Remkes was van juli 2002 tot februari 2007 minister van Binnenlandse Zaken en van 2002 tot 2003 vicepremier. Hij is lid van de Tweede Kamer, Provinciale Staten van Groningen en raadslid in Groningen geweest. Remkes was ook voorzitter van het Interprovinciaal Overleg (IPO).

 

Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken zal binnenkort met Provinciale Staten overleggen over het profiel van de nieuwe commissaris. Daarna kunnen gegadigden bij de minister solliciteren.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Broadcaster (gemeenteambtenaar) op
Kan Pechtold mooi Cdk in NH worden nu Halsema de nieuwe burgemeester van Asd wordt.
Door Heukers op
Remkes is te lang doorgegaan. Als CdK verloor hij de laatste jaren aan scherpte, hetgeen zich uitte in een paar slechte beslissingen. Zoals de benoeming van VVD-partijgenoot Van Aartsen tot wnd. burgemeester van Amsterdam. Van Aartsen heeft in korte tijd in de hoofdstad eenzelfde puinhoop gecreeerd door niet-optreden zoals hij in Den Haag jarenlang van alles op zijn beloop liet gaan.