Advertentie

CdK Flevoland gelooft in dijkgraaf Tiesinga

Hoewel dijkgraaf Henk Tiesinga van het Waterschap Zuiderzeeland behoorlijk onder vuur ligt wegens schijn van belangenverstrengeling, staat CdK Leen Verbeek van Flevoland vierkant achter hem.

04 augustus 2011
De Flevolandse commissaris van de Koningin (CdK) Leen Verbeek twijfelt niet aan de integriteit van dijkgraaf Henk Tiesinga van Waterschap Zuiderzeeland. Dat laat hij weten op zijn weblog op de site van de provincie Flevoland.
Opspraak
Tiesinga raakte in opspraak nadat de PVV in Flevoland hem beschuldigde van belangenverstrengeling rondom de plannen voor een megawindpark voor de kust van de Noordoostpolder. Verbeek neemt het voor hem op en hekelt het feit dat hij wordt beschimpt en neergezet als schuldig.

Dubbele pet
Volgens de PVV droeg Tiesinga een dubbele pet door op te treden als extern voorzitter van de Koepel Windenergie Noordoostpolder, de initiatiefnemer achter het windmolenpark. Tiesinga zelf benadrukt dat hij deze rol als privépersoon vervulde en als dijkgraaf niet persoonlijk verantwoordelijk was voor verleende vergunningen aan de koepel.

Deskundigheid
Verbeek noemt het ,,goed als bestuurders in belangrijke posities hun kennis, ervaring en deskundigheid ter beschikking stellen in maatschappelijke nevenfuncties".

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Boris
Als ambtenaar ontvang je een heel pakket aan integriteitscursussen, dito bijeenkomsten en uitleg over hoe te handelen indien er mogelijk sprake kan zijn (of als de schijn gewekt wordt van) belangenverstrengeling. Prima natuurlijk! Maar het wordt een keer tijd dat (een groot deel van) bestuurlijk NL hier ook op wordt aangesproken. Zij moeten immers het goede voorbeeld geven.
Advertentie