Advertentie

CDA wil permanente crisis- en herstelwet

Het CDA wil dat de tijdelijke Crisis- en herstelwet voor de bouwsector een permanent karakter krijgt en wordt uitgebreid met meer projecten voor infrastructuur en transport. Dat maakte CDA-prominent en demissionair minister Maxime Verhagen dinsdag bekend.

08 juni 2010

Impuls
De crisis- en herstelwet zorgt voor kortere voorbereidende procedures, zodat wegen en andere projecten sneller kunnen worden aangelegd. Zo worden administratieve en bezwaarprocedures verkort. Door de wet moet de bouwsector een impuls krijgen, zodat de productie en daarmee de werkgelegenheid weer omhoog gaan. Door de economische crisis is de productie in de bouw volgens Verhagen 50 tot 60 procent gedaald.

Bureaucatie

Volgens Verhagen is het nodig om deze wet, die dit voorjaar werd aangenomen en tot 2014 geldt, te behouden. ,,We moeten niet alleen uit een economische crisis komen, maar ook uit een bureaucratische crisis.'' De minister van Buitenlandse Zaken vindt dat de crisiswet echt werkt en wees op projecten die nu versneld tot stand komen, zoals de Stadshavens in Rotterdam.

Reacties: 6

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Jan / ambtenaar
Het is wel duidelijk waarom het CDA zo afgestraft is bij de verkiezingen. Ze zijn totaal kwijt waarvoor ze in de Kamer zitten: voor de burgers! Wie zei ook weer: geef je een CDA-er een hand, tel dan meteen erna je vingers na.
Maarten
Zie je wel! Weer typisch CDA, eerst deze wet brengen onder het mom: verbetering van de werkgelegenheid gedurende de crisis. Nu het verkiezingstijd is deze tijdelijk wetgeving er permanent door heen drukken. Gatver, het blijven ratten.
Michiel Jonker / ambtenaar bij een decentrale overheid
@Maarten: Zeg dat wel! Die crisiswet ging er toch over dat ze zich even niks meer van burgers hoeven aan te trekken, vanwege de crisis? En dat willen ze nu dus permanent maken.
Hannes Haganum / kritisch lezer
T.a.v. de Crisis- en Herstelwet koester ik jegens het CDA een gezond stuk wantrouwen. Ik heb in de afgelopen jaren het CDA nooit kunnen betrappen op enige zorg voor natuurbehoud of interesse in het behoud van karakteristieke landschappen.
MM / Jurist
Ik als jurist heb deze actie van het CDA aan zien komen en begin mij steeds meer af te vragen waar wij naartoe gaan met deze samenleving.

De Crisis- en Herstelwet zorgt ervoor dat procedures korter worden door middel van inperking van de rechtsbescherming van burgers. Het lijkt als een oplossing te komen maar is in feite een gevaar voor ons rechtssysteem.

Door de invoering van relativiteitsvereisten en een vergroting van de mogelijkheid om vormgebreken te kunnen passen is het mogelijk dat onjuiste besluiten in rechte vast komen te staan. De burger mag als gevolg van het relativiteitsvereiste namelijk alleen nog maar klagen over zaken die hemzelf treffen. Dit kan gaan over zaken als welstand, maar ook onderwerpen van fundamentelere aard. Maar alleen als hij er zelf last van heeft.

Wat alleen heel vaak wordt vergeten is dat burgers alleen iets aan deze rechtsbescherming hebben, als er door het bestuur besluiten worden genomen die juridisch niet door de beugel kunnen.

Het is natuurlijk begrijpelijk dat het bestuur soms vaart achter procedures wil zetten, dit moet echter niet ten koste gaan van de burgers.

De kloof tussen overheid en burger is al jarenlang onderwerp van gesprek. Het wantrouwen jegens de overheid is groot. Dit wantrouwen kan niet anders dan groter worden door de Crisis- en Herstelwet. Burgers verliezen namelijk in hoge mate slagkracht tegen de overheid en zullen steeds vaker met onwelgevallige besluiten komen te zitten zonder dat ze hier iets tegen kunnen doen.
R.A. (Ron) KRAFT
ECONOMIE:

Jan Peter Balkenende was glorieus , breed in z`n speech en uiterst humoristisch.

CDA is m.n. serieus ook in de Bouwwereld en de grote verantwoording ,die op de schouders van de Minister van Buitenlandse Zaken Maxim Verhagen rust, door snel en flexibel op te treden verheugd dat een ieder over z`n voortvarendheid en dat er snel wat moet gebeuren voor de werkgelegenheid en de continuering van de Bedrijven en gelieerden.

Moeten MKB en grote bedrijven soms " failliet "gaan?
Moeten de werknemers ontslagen worden ,door niet te ondernemen?
Moeten buitenlandse bedrijven ,dan gaan overnemen?

Het is te gemakkelijk om een diplomaat kortzichtig op zijn/haar merites te beoordelen.
Bovendien zijn gebrekkige analyses door criticasters dan wel muggenzifters ,althans de bewoordingen zegt al meer dan genoeg. Dit is niet bevorderlijk voor wetenschap en welzijn!
Objectieve kritieken van goede critici zijn wenselijk en dragen uitstekend daartoe bij aan allerlei ontwikkelingen binnen onze
samenleving en daarbuiten.
Zo`n 5 maanden geleden had ook Brinkman tijdens een van de vele commissies in een zaal van de Tweede Kamer e.e.a. erover uitgeweid. Kraft was daar aanwezig en onlangs heeft ie ook Verhagen gesproken , omtrent Afghanistan e.d. ,tijdens de slotmanifestatie in WestlandTheater in de Naald te Naaldwijk.

Mag het " positivisme " weer a.u.b. bovenaan staan.
Zegt U `t maar!

VOOR EEN PERMANENTE CRISIS - EN HERSTELWET
Advertentie