of 60775 LinkedIn

CDA-Utrecht wil referendum over megaprovincie

"Hier is geen sprake van 'bruggen slaan', de slogan van het kabinet-Rutte 2, maar van 'kraters slaan' in het openbaar bestuur'', aldus fractievoorzitter Petra Doornenbal.
2 reacties

De Statenfractie van het CDA in Utrecht wil dat er een referendum komt over de voorgenomen fusie van de provincies Utrecht, Flevoland en Noord-Holland. Volgens het CDA is er sprake van 'bestuurlijke verrommeling', waarvoor overtuigende argumenten ontbreken.

Kraters slaan

Het CDA zal het plan voor een referendum indienen tijdens de vergadering van Provinciale Staten van Utrecht maandag. ,,Hier is geen sprake van 'bruggen slaan', de slogan van het kabinet-Rutte 2, maar van 'kraters slaan' in het openbaar bestuur'', aldus fractievoorzitter Petra Doornenbal. Het kabinet wil dat de megaprovincie in 2015 al een feit is. Om die reden komt er vooralsnog ook geen vaste opvolger voor de Utrechtse commissaris van de Koningin Roel Robbertsen.

Beter voor economie?

Het CDA is tegen de komst van de megaprovincie, omdat de afstand tussen burger en politiek daardoor te groot wordt volgens de partij. Ook zou het bewijs ontbreken dat de opgeschaalde bestuurslaag beter zou zijn voor de economie. Minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken komt dinsdag in Utrecht praten met de Staten.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door J. Hak op
Megaprovincie per 1-1-2015 ?

Mission impossible !
Door Jeroen op
Heeft nog nooit een provinciale staten bezocht, aan gedacht, een lid ontmoet of zorgen gemaakt om. Dicht bij de burger is geen argument, daar heb je je gemeenten evt al voor.
Vooral referendum houden. Benieuwd naar opkomst. Maar ik hoop dat er keihard voorgestemd wordt.