Advertentie

CDA en VVD zijn PVV-gedoe moe

Fractievoorzitter Martijn van Helvert van coalitiepartij CDA toonde zich boos over het PVV-gedoe. Hij noemde de eis van de PVV aan beide gedeputeerden om donderdag weg te blijven tijdens een lunch met de Turkse president Gül 'schandalig'. Voorzitter Erik Koppe van coalitiefractie VVD vindt het ‘amateuristisch gedrag’ van de PVV.

19 april 2012

CDA en VVD in de Limburgse staten zijn niet te spreken over de houding van coalitiegenoot PVV rond het bezoek aan Maastricht van de Turkse president Gül donderdag.

Gedeputeerden
De Statenfractie van de PVV haalde dinsdagavond fel uit naar de eigen gedeputeerden Antoine Janssen en Theo Krebber, omdat die aanschuiven bij een lunch met de Turkse president in het gouvernement donderdag. De PVV eist dat beide gedeputeerden daar weg blijven, maar ze gaan toch.


PVV-gedoe
Fractievoorzitter Martijn van Helvert van coalitiepartij CDA toonde zich boos over het PVV-gedoe. Hij noemde de eis van de PVV aan beide gedeputeerden om donderdag weg te blijven 'schandalig'. ,,De PVV heeft vrijdag wat uit te leggen'', zei hij. ,,Het kan niet zo zijn dat een eeuwenoude handelsrelatie met Turkije wordt bedreigd door de lange tenen van een partijleider.'' Hij prees beide PVV-gedeputeerden omdat zij hun rug recht houden en toch gaan.

‘Amateuristisch gedrag’
Voorzitter Erik Koppe van coalitiefractie VVD is de relletjes rond de PVV moe, zei hij. ,,Het wordt tijd dat de PVV volwassen wordt.'' Volgens Koppe doet de PVV zichzelf en Limburg geen goed met haar 'amateuristisch gedrag'. ,,Vrijdag zal tijdens de Statenvergadering blijken of de PVV achter haar gedeputeerden blijft staan'', zei Koppe.

Debat
De Limburgse oppositiepartijen PvdA en SP hebben voor vrijdag een interpellatiedebat aangevraagd. Beide partijen vinden dat door de gang van zaken de positie van de provincie Limburg landelijk en internationaal verzwakt is, schrijven ze in hun verzoek. ,,Limburg staat door de PVV in Nederland voor paal'', zei de Limburgse PvdA-fractievoorzitter Bert Kersten boos.

Druk
Het uit de PVV gestapte onafhankelijke Statenlid Harm Uringa vroeg woensdag in vragen aan Gedeputeerde Staten of Geert Wilders beide gedeputeerden onder druk gezet heeft om weg te blijven bij het bezoek van Gül. De Limburgse staten bepalen vrijdag of het debat doorgaat.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

True
Heulen met de Turkse Antichrist Gül, juist het CDA zou zich dat moeten aantrekken.
jan gerritsen
CDA en VVD zijn de PVV niet echt moe. Dit is maar voor de etalage///// Ze hebben elkaar hard nodig om op het pluche te blijven zitten
Advertentie