of 59345 LinkedIn

Cao-akkoord waterschappen: salaris iets omhoog

De circa 11 duizend medewerkers bij de waterschappen krijgen dit en komend jaar iets meer salaris. Dat is de uitkomst van een principeakkoord voor een nieuwe cao dat de vakbonden FNV Overheid, CNV Overheid en CMHF hebben gesloten met de Unie van Waterschappen. Geen gedwongen ontslagen de komende zes jaar, zo is ook overeengekomen.

De circa 11 duizend medewerkers bij de waterschappen krijgen dit en komend jaar iets meer salaris. Dat is de uitkomst van een principeakkoord voor een nieuwe cao dat de vakbonden FNV Overheid, CNV Overheid en CMHF hebben gesloten met de Unie van Waterschappen. Geen gedwongen ontslagen de komende zes jaar, zo is ook overeengekomen.

De vakbonden spreken van een "innovatief akkoord" dat medewerkers van de waterschappen meer werkzekerheid, nieuwe mogelijkheden voor loopbaanontwikkeling en een salarisverbetering biedt. Het bereikte akkoord wordt nu door de vakbonden voorgelegd aan de leden.

 

 

Geen gedwongen ontslagen
Zo is afgesproken dat er, gedurende zes jaar na tekening van dit akkoord, geen gedwongen ontslagen plaatsvinden ten gevolge van reorganisatie. Indien door reorganisaties toch arbeidsplaatsen worden geschrapt, zullen de waterschappen investeren in het begeleiden van werknemers van werk naar werk. 

 

Salarisverbetering
De nieuwe cao voorziet in een salarisverbetering, melden de vakbonden. Die is wel lager dan de 3,25 % waar vorig jaar nog voor werd gestreden door de bonden: Per 1 januari van dit jaar zijn de salarissen verhoogd met 0,73%. In de zomer van 2015 ontvangen medewerkers eenmalig een bedrag van 750 euro bruto (parttimers naar rato). Per 1 januari 2016 vindt een salarisverhoging plaats van 1,5%.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Eric op
Ik ben het helemaal eens met het bericht van Henk. Laat die dure externe weg en dat geld wat uitgespaard wordt aan de ontwikkeling van de Waterschap medewerkers.
Door Gonny (specialist gegevensbeheer/ambtenaar) op
Kennelijk kan voor de waterschappen beter onderhandeld worden dan voor de gemeenten. En dan vinden ze het ook nog gek dat ze geen personeel kunnen krijgen.
Door Fritz A. von Geusau op
Als je de uiterst magere resultaten beziet, die de vakbond kennelijk nog weet te behalen (waterschappen, gemeenten) in de CAO onderhandelingen, vraag je je af waarom de vakbonden het alleenrecht hebben om te mogen onderhandelen. De bonden spannen zich kennelijk toch niet in. Ook nu weer, bij de Waterschappen, laat de vakbond zich wederom afschepen met een fooi die de jarenlange achterstand en zelfs de inflatie niet compenseert.
Door Henk op
Een zeer slecht akkoord! Ook nu gaan de bonden weer accoord met een verhoging van niets na een een jarenlange 0 lijn, lagere pensioenen en verslechtering van arbeidsvoorwaarden. Ook aan de kosten verslindende inhuur van dure externen moet een eind worden gemaakt
Door Piet van Noort (kustkriticus ) op
Onbegrijpelijk vind ik dat vakbonden niet proberen om de loonverschillen te beperken. Geen procenten maar centen, dat klinkt innovatief en roomt de dure top af!
Door jan (zelfstandigen) op
Na interne wijzigingen en samenvoeging met provincies,vervallen veel werkplekken, dus ga lekker door
met verhoging, daar heb je na ontslag wat aan.
Graag tegenwerping waarom waterschappen niet snel ondergebracht moeten worden bij de probvincies
Door Steven op
een mager akkoord. De 0.73% verhoging dit jaar komt uit eigen zak. Dit agv de premievrijval uit het pensioenakkoord. De 750,- is eenmalig en niet pensioengevend.
Door Ed van Ooijen (Emeritus docent staats- en bestuursrecht, tevens Vakbondsconsulent ) op
Prima geregeld. Nu de pensioenen (= uitgesteld loon) eindelijk weer eens indexeren!