of 63946 LinkedIn

Campagnes gemeenteraadsverkiezingen zijn begonnen

Met gemeenteraadsverkiezingen die steeds dichterbij komen, gaven meerdere partijen zaterdag de aftrap van hun verkiezingscampagnes. PvdA-partijleider Wouter Bos greep de gelegenheid aan om onder meer coalitiegenoot CDA onder vuur te nemen. 'We horen het CDA over bezuinigingen in de zorg, maar ze vertellen er niet bij wie de klappen krijgen.'
4 reacties
Met gemeenteraadsverkiezingen die steeds dichterbij komen, gaven meerdere partijen zaterdag de aftrap van hun verkiezingscampagnes. PvdA-partijleider Wouter Bos greep de gelegenheid aan om onder meer coalitiegenoot CDA onder vuur te nemen. 'We horen het CDA over bezuinigingen in de zorg, maar ze vertellen er niet bij wie de klappen krijgen.'
Ledenbijeenkomsten CDA in zaaltjes
CDA-leider Jan Peter Balkenende drukte in Den Bosch op een toeter om de campagne te beginnen en hield het bij een korte terugblik op de afgelopen week, waarin het rapport-Davids over Irak voor veel beroering zorgde. Belangrijk was dat de coalitiepartijen eruit gekomen waren, zei de premier. Het CDA zal de komende weken veel op straat zijn te vinden om stemmen te werven. Minder dan in het verleden komt het campagnevoeren neer op ledenbijeenkomsten in zaaltjes.

PvdA foldert ouderwets
Gezien het goede resultaat van vier jaar geleden en de slechte peilingen, kan de PvdA rekenen op verlies, al houdt Bos zich vast aan een stijgende lijn in de polls. De partij zal de komende weken in elk geval totaal anders campagne gaan voeren dan vorig jaar juni voor de Europese verkiezingen. Die eindigden in een dramatisch slechte uitslag waarbij de partij de helft van de stemmers verloor. Dat moet nu anders. De top van de PvdA gaat de komende tijd weer ouderwets folderen en 'canvassen', oftewel de kiezer op straat opzoeken. En Bos zal zich in de laatste cruciale dagen voor de verkiezingsdag roeren op televisie.

'Kamer is geen nationale gemeenteraad'
D66-leider Alexander Pechtold benadrukte in de hal van de Tweede Kamer dat de parlementaire vergaderzaal achter het spreekgestoelte niet de 'nationale gemeenteraad' is. Zo zijn rellen in Gouda, Culemborg en Hoek van Holland in de eerste plaats een zaak van plaatselijke overheden.

GroenLinks: 100 wethouders
GroenLinks is vast van plan na de verkiezingen van 3 maart weer flink mee te gaan besturen in de gemeente. Partijleider Femke Halsema zei zaterdag te rekenen op honderd wethouders van haar partij, net zoveel als er nu al zijn.

Geen campagnestart VVD
De VVD had niet echt een campagnestart, al liet in Den Haag lijsttrekker Sander Dekker wel van zich horen. Hij overhandigde zijn kopstuk Mark Rutte een plan tegen coffeeshops die overlast veroorzaken in woonwijken.
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door ben van der bijl (stemmer) op
kabinet helaas niet gevallen, zijn te bang voor landelijke verkiezingen, nu dan als afleidingsmanouvre aandacht voor de gemeenten, dit kabinet is asociaal, ook de PvdA, vervroegd afschaffen van de Partnertoeslag Aow bv., ipv. per 2015 wordt dat 2011, daar kan een mens zich niet op voorbereiden, maar het kabinet walst over lijken, VolksVerzekering Aow, hoezo VolksVerzekering, kabinet go home, landelijke verkiezingen, dan weet het kabinet of het gesteund wordt of niet bij allerlei belangrijke maatregelen. geen asociale maatregelen meer van dit kabinet.
Door Andries van den Berg (Raadslid Leidschendam-Voorburg) op
Het is mooi dat de landelijke politiek zich weer inzet voor de gemeentepolitiek. Aan de andere kant raken de gemeentelijke zaken hierdoor ondergeneeuwd. Gaat het toch weer over Irak i.p.v. sociale woningbouw of binnenwaardse verstedelijking.
Door Hans Oldenhof (Criticus) op
Het feest is weer begonnen en de 2e kamer doet weer vrolijk mee. Laat het toch vooral een inhoudelijke, lokale activiteit zijn!
Door Ton van Mourik (Directeur eigenaar) op
Is het proces de nu tegen Wilders gevoerd wordt niet een politiek proces om de PVV uit te schakelen?