of 59318 LinkedIn

Buurtbemiddeling werkt

Buurtbemiddeling wordt gedaan door bewoners uit de eigen gemeente of wijk: ze helpen het onderlinge contact te herstellen, jaarlijks gemiddeld in 90 zaken. Dat scheelt ook de politie weer werk.
3 reacties

Drie op de tien Nederlanders hebben weleens last van buren of buurt: geluidsoverlast, pesterij, bonje over de tuin, bedreigingen. Maar je kunt tegenwoordig in veel plaatsen een beroep doen op buurtbemiddeling en volgens minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) werkt dat prima.

Onderling contact herstellen
Buurtbemiddeling wordt gedaan door bewoners uit de eigen gemeente of wijk: ze helpen het onderlinge contact te herstellen, jaarlijks gemiddeld in 90 zaken. Dat scheelt ook de politie weer werk.

Woonoverlast
Het kan nu al in 185 gemeenten, zo liet het departement donderdag weten. Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) heeft ook gemeenten en woningbouwcorporaties aangeschreven die woonoverlast nog niet met buurtbemiddeling bestrijden. De kosten worden meestal betaald door gemeenten en woningcorporaties samen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jaap van Velzen (adviseur) op
Geweldig. En wat een overbodige kosten en cursussen. Zes jaar geleden heb ik bij tientallen woningcorporaties en het ministerie het voorstel neergelegd om elke nieuwe huurder eerst zijn linker- en rechterburen de hand te schudden bij het betrekken van een woning. De kosten? Een extra zin in het huurcontract, net zoals je wordt geacht je tuin te onderhouden. Want als je je buren persoonlijk hebt ontmoet dan krijg je veel minder snel bonje. Helaas..er waren toch buurtbemiddelaars?...
Door Jantje op
Kan die Opstelten zichzelf en heel zijn departement niet beter afschaffen ? Als burgers zelf alles moeten oplossen, is hij met zijn ambtenarencorps geheel overbodig.
Door Jan Willem Jongejans (AquariusPolitiek) op
Dit is dus een goed voorbeeld van de betrokkenheidssamenleving, wat iets anders is dan de participatiesamenleving die de regering wil, maar niet zal werken.