of 64120 LinkedIn

Bussemaker: 'Bibliotheek heeft zichzelf heruitgevonden'

Provincies en provinciale ondersteuningsinstellingen (POI’s) hebben bekend gemaakt hoe en wanneer zij gemeenten en lokale bibliotheken willen betrekken bij de uitwerking van de Innovatieagenda in actieagenda’s.
1 reactie

‘De bieb is een aantrekkelijke ontmoetingsplaats geworden, waar jongeren en volwassenen graag komen. Ze kunnen boeken lenen, maar ook een talencursus volgen, met een 3D-printer aan de slag gaan of meedoen aan een debat. De bibliotheek heeft zichzelf heruitgevonden.’

Bibliotheekmonitor
Dat zegt minister Jet Bussemaker van Cultuur naar aanleiding van de verschijning van de bibliotheekmonitor die zij woensdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Het aantal volwassen leden daalde in 2015, maar het aantal jeugdleden nam toe tot 2,3 miljoen. Zij leenden 38 miljoen boeken, blijkt uit de monitor. In totaal leenden de 156 bibliotheken 73 miljoen fysieke boeken en 4 miljoen e-books uit.

Bibliotheekwet
Op 1 januari 2015 werd de bibliotheekwet van kracht. Uitgangspunt is dat elke inwoner van Nederland toegang kan hebben tot fysieke en digitale diensten van de openbare bibliotheek.

Innovatie
Provincies en provinciale ondersteuningsinstellingen (POI’s) hebben bekend gemaakt hoe en wanneer zij gemeenten en lokale bibliotheken willen betrekken bij de uitwerking van de Innovatieagenda in actieagenda’s. De komende tijd zijn in de meeste provincies bijeenkomsten waar input geleverd kan worden. (ANP/redactie)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door H. Wiersma (gepens.) op
Bibliotheken dienen naast een goed business-model vooral ook voldoende aandacht te besteden aan marketing. Naast de bovengenoemde elementen voor het business-model is een combinatie met het exposeren, uitlenen en verkopen van kunst ook héél goed mogelijk.

Vacatures

Van onze partners