Advertentie

'Burgers verdienen een beter Maasdriel'

Burgemeester de Cloe heeft aan de Gelderse commissaris van de Koningin Cornielje laten weten dat de inwoners van Maasdriel een betere gemeente verdienen.

19 december 2012

De medewerkers en de inwoners van de gemeente en alle anderen, die op een of andere wijze onder haar bestuur vallen, verdienen een beter Maasdriel. Dat schrijft waarnemend burgemeester Dick de Cloe woensdag in een brief aan de Gelderse commissaris van de Koningin Clemens Cornielje.

Nauwgezet blijven volgen
De Cloe vertrekt op 1 januari. Hij raadt Cornielje aan ,,de gemeente nauwgezet te blijven volgen.''

Maasdriel kwam in 2011 ernstig in opspraak wegens totaal verziekte bestuurlijke verhoudingen. Het ministerie van Binnenlandse Zaken dreigde een regeringscommissaris aan te stellen als vervanging van het college van B en W. Zo ver is het niet gekomen, maar de gemeente moest sindsdien commissaris Cornielje wel steeds op de hoogte houden.

Geen serieuze bezinning
,,Er zijn stappen op de goede weg gezet, maar de gemeente is er nog lang niet. Serieuze bezinning op het eigen functioneren is er binnen de gemeente (nog) niet van gekomen. Mijn rapportages aan u zijn onbesproken gebleven en de raad heeft u ook niets laten weten'', schrijft De Cloe. De verhoudingen zijn nog zo slecht dat de raad niet eens een gezamenlijk persbericht kon opstellen over een kritisch onderzoek naar het eigen functioneren.

Samen met Zaltbommel
De Cloe denkt dat alleen nieuwe verkiezingen nog kunnen helpen. En ook de ambtelijke organisatie is aan herziening toe, waarvoor wellicht samengaan met Zaltbommel een oplossing biedt.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

gerrie
De Cloe heeft zijn doelstelling bereikt. De afgelopen 2 jaar een groot salaris opgestreken. Er is helemaal niks veranderd in Driel. En herindelingen zijn nonsens. Kost alleen maar meer, vooral de kleine kernen zijn altijd de l... Iedereen zie dat om zich heen.Maak de gemeenten maar weer kleiner.
Advertentie