of 59212 LinkedIn

Burgers Soest boos over negatief advies burgemeester

Het negatieve advies van de gemeenteraad over een tweede termijn voor burgemeester Noordergraaf is bij een deel van de inwoners niet goed gevallen.
7 reacties

Het negatieve advies van de gemeenteraad over een tweede termijn voor burgemeester Arie Noordergraaf van Soest is bij een deel van de inwoners van de Utrechtse gemeente niet goed gevallen. Tal van Soestenaren verwijten de coalitiepartijen GroenLinks, D66, CDA en Gemeentebelangen Groen Soest dat ze de burgemeester alleen maar weg willen hebben omdat hij van SGP-huize is.

Tweede termijn
Arie Noordergraaf (62) is in september aan een tweede termijn toe in Soest. Hij wilde zelf graag blijven, maar de raad oordeelde daar in een besloten vergadering negatief over, naar verluidt met een zeer kleine meerderheid. De kwestie is voorgelegd aan de Utrechtse commissaris van de koningin, die er mee naar de minister van Binnenlandse Zaken moet.

Correct mens
Op internet is donderdag een petitie voor Noordergraaf geplaatst door Soestenaar Frans Bos, oud-bestuurslid van de PvdA in die plaats. Volgens hem en al enkele tientallen ondertekenaars is Noordergraaf een ,,goed, aimabel en correct mens'', die burgemeester mag blijven. De PvdA-fractie in Soest distantieert zich van de actie van Bos. De partijen in Soest houden geheim hoe er precies is gestemd over het aanblijven van Noordergraaf.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Bos (petitiehouder) op
Zoals gezegd , heeft Noordergraaf zijn taak aan de wilgen gehangen en heeft het gesprek met Spies niet afgewacht. Dat de ex-burgemeester, streng gereformeerd christelijk zou zijn is hier in deze gemeente totaal niet aan de orde. De vertrouwenscommissie heeft een zware miskleun gemaakt door Noordergraaf NIET her te benoemen. Er zijn fouten gemaakt in de beoordeling bij o.a. het CDA.En wellicht ook bij een deel van de VVD.
Een betere burgemeester zal er in geen velden of wegen te krijgen zijn. De ruzie ligt vooral aan de Raadsleden zelf. Dit is een een Raad onwaardig.
Door Piet (inwoner Soest) op
De petitie van Bos werd getekend door ca 1070 personen, niet allen inwoners van Soest, een deel anoniem. De totale bevolking van Soest bedraagt ruim 50.000 inwoners. 98% van de bevoldking heeft dus niet ondertekend, ondanks alle publiciteit. Een van de ondertekenaars luidde 'Annemarie Jorritsma', maar deze burgemeester van Almere ontkende later te hebben ondertekend. De commissaris van de koningin heeft inmiddels aangegeven het advies van de gemeenteraad van Soest op te volgen.
Door Jan op
"Het negatieve advies van de gemeenteraad over een tweede termijn voor burgemeester(...)" je zou verwachten dat er dan ook een onderbouwing volgt wat er verkeerd is verlopen in de eerste termijn, of op welk punt de betrokkene toch niet voldoet aan de vereisten. Kortom om welke reden de Raad tot haar advies komt als vertegenwoordiging van haar kiezers in Soest.
Door Ineke (Geen) op
Reageer pas als je alles weet; niet als een kip zonder kop achter schone schijn aanlopen.
Door D te N (adviseur) op
onGELOOFlijk van zo'n (klein deel van) de raad!
Respect voor de PvdA die zo het lijkt op basis van objectieve kwaliteits argumenten beoordeelt.
De burgemeester staat boven de partijen, maar is Soest staan (de meeste) partijen dus boven de burgemeester. Respect voor elkaar is soms echt een modewoord.
Door Opmerker op
Als dit politieke spel waar is, dan ligt hier eens te meer een reden voor burgemeestersverkiezingen