of 59162 LinkedIn

Burgerpanel voor gemeente in oprichting

Inwoners van Bellingwedde en Vlagtwedde worden opgeroepen actief mee te denken over de herindeling van beide gemeenten tot Westerwolde. Hiertoe wordt een burgerpanel gevormd.

Inwoners van de toekomstige gemeente Westerwolde (Bellingwedde en Vlagtwedde) worden opgeroepen actief mee te denken over de herindeling van beide gemeenten. Hiertoe wordt een burgerpanel gevormd.

Dienstverlening

In het burgerpanel gaan inwoners zich met de gemeenten buigen over onderwerpen als de openingstijden van de gemeentehuizen, de (mogelijke) inzet van dorpscoördinatoren en de opzet van een website voor de nieuwe gemeente. Kortom; over de gemeentelijke dienstverlening en communicatie. Het burgerpanel in oprichting voor de gemeente in oprichting, moet een afspiegeling van de bevolking vormen. De fusie van beide gemeenten moet op 1 januari 2018 haar beslag krijgen.


Betrokkenheid

De burgemeesters van Vlagtwedde en Bellingwedde gaven recent in hun nieuwjaarspeeches al aan inwoners te willen betrekken bij de fusie tussen beide gemeenten. Het burgerpanel is een instrument daartoe. ‘Betrokkenheid bij en van onze inwoners en ondernemers vinden we erg belangrijk, want de kracht van Westerwolde ligt in de samenleving. Samen gaan we op weg naar Westerwolde’, stelde burgemeester Leontien Kompier van Vlagtwedde vorige week in haar nieuwjaarstoespraak. ‘Met een dergelijk panel willen we in gesprek over keuzes die het komende jaar gemaakt zullen worden, onder meer op het gebied van onze dienstverlening.’

 

Social media

De nieuw te vormen gemeente is ook al actief op social media. Via onder meer Twitter, Facebook, Instagram en YouTube informeert de fusiegemeente over de herindeling en over zaken die beide fusiepartners nu al samen uitvoeren.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Hennie (Projectleider Gem Vlagtwedde) op
Goed plan, wil meedenken als burger van Sellingen