of 58952 LinkedIn

Burger Partij Amersfoort niet vervolgd wegens fraude

Het Openbaar Ministerie in Utrecht ziet af van het vervolgen van de Burger Partij Amersfoort (BPA). Er zijn onvoldoende bewijs gevonden.
1 reactie

Het Openbaar Ministerie in Utrecht zal de Burger Partij Amersfoort (BPA) niet vervolgen wegens fraude met fractiegelden. Onderzoek heeft onvoldoende bewijs voor een strafbaar feit opgeleverd, concludeert het OM donderdag.

Aangifte wegens onregelmatigheden

Burgemeester Lucas Bolsius van Amersfoort deed in maart vorig jaar aangifte tegen de partij, nadat een ex-fractielid van BPA hem tipte dat er sprake was van onregelmatigheden. Daarop deed BPA aangifte tegen twee oud-partijleden. De zaak tegen die twee mensen is nu ook geseponeerd, meldt het OM.

Grote bedragen in partijkas
BPA zou twee bedrijven hebben betaald, die vervolgens grote bedragen in de partijkas stortten. Volgens het OM is uit de administratie van beide bedrijven en de partij gebleken dat er daadwerkelijk facturen zijn verstuurd en dat de bedrijven, een accountant en een advocaat, daadwerkelijk diensten aan de partij hebben geleverd.

Na verhoor van alle betrokkenen konden niet alle openstaande vragen worden beantwoord, maar de officier van justitie komt niet tot een verdenking van een van de betrokkenen. Er is dus geen andere beslissing mogelijk dan geen vervolging in te stellen, aldus een woordvoerster van het OM.

Eenmansfractie
Wegens het vermoeden van fraude stapten de fractievoorzitter en twee leden van BPA vorig jaar op. De partij is nu een eenmansfractie.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Goudglans op
Mooi, dan kunnen ze nu vervolgd worden wegens verkeerd spatiegebruik.