of 59250 LinkedIn

Burgemeesters: zorgzaam en bijzonder warm

Burgemeester Van der Laan van Amsterdam
Burgemeester Van der Laan van Amsterdam
2 reacties

De burgemeesters van de grote steden prijzen koningin Beatrix voor haar warme persoonlijkheid, maar ook voor haar zelfbeheersing en discipline.

Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam: ,,Het past om aan te sluiten bij de bewondering en dank die minister-president Rutte heeft uitgesproken voor koningin Beatrix. Zij is een koningin met hart voor alle Nederlanders en oog voor eenieder in nood. Het is een eer om als hoofdstad een bijdrage te mogen leveren aan haar afscheid en om de nieuwe koning en koningin te mogen verwelkomen. Amsterdam en de Amsterdammers zullen er op 30 april met alle Nederlanders een onvergetelijke dag van maken.''

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam: ,,Ik heb haar leren kennen als een bijzonder warm en betrokken mens. Ze heeft altijd veel belangstelling voor Rotterdam gehad. Ik kan me nog herinneren dat ze een keer contact met ons opnam omdat ze incognito met mensen in Rotterdam-Zuid wilde komen praten. Dat heeft ze dan ook precies zo gedaan.''

De Haagse burgemeester Jozias van Aartsen: ,,Koningin Beatrix bracht het koningschap terug naar Den Haag en ze vervulde dat volgens haar eigen hoge standaard. Met plichtsbetrachting, zelfbeheersing en discipline. Ze was zorgzaam, geïnteresseerd en toegewijd. Zij is een stadgenoot. Uit respect voor het staatshoofd en uit liefde voor een stadgenoot zal de stad Den Haag haar op haar verjaardag op een bijzondere manier feliciteren.´´ Hoe die felicitatie eruit zal zien, wilde hij nog niet zeggen.

 

Lees alles over de abdicatie in het BB-dossier: Troonsafstand koningin Beatrix

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Thij Lamers op
Ook hieruit blijkt weer eens hoe wereldvreemd die BOBOOtjes zijn. Zij hebben die kapitaalverslindser alleen maar meegemaakt bij formele aangelegenheden. Hoe kun je je dan een beeld vormen over iemands persoonlijkheid. Zij heeft die steeds verborgen onder een strakke verbitterde mimiek. Dat is het enige wat wij als Nederlander bij haar gezien hebben. Warmte???? De winter is warmer dan haar uitstraling. Goed dat ze vertrekt, dan zijn we daar in ieder geval van verlost. En nu Willem nog naar de sociale werkplaats struren. Kan hij wat sociale vaardiheden aanleren, Samen met zijn allochtone vrouw.
Trouwens geen persioen voor Beatrix hee. Dat moeten wij betalen en dat willen we toch niet. Geef dat maar aan de armen en daklozen.
Door gemeente Delft op
Burgemeester Bas Verkerk van Delft: "De aankondiging is niet onverwacht, maar kwam toch als een verrassing. Ik heb groot respect voor de Koningin. Zij heeft haar rol als staatshoofd zeer vakkundig vervuld. Ze was daarbij tevens op haar eigen wijze zeer betrokken bij de mensen in ons land. Beatrix was in vele opzichten een fantastische koningin, we zijn haar dankbaar."