Advertentie

Burgemeesters willen verbod op motorbendes

Motorbendes in Nederland moeten verboden worden,vinden burgemeesters. Zij vinden dat ze onvoldoende mogelijkheden hebben om de groeiende overlast van de bendes aan te pakken. Dat blijkt uit een enquête van EenVandaag onder tientallen burgemeesters die te maken hebben met motorbendes.

02 november 2016

Motorbendes in Nederland moeten verboden worden,vinden burgemeesters. Zij vinden dat ze onvoldoende mogelijkheden hebben om de groeiende overlast van de bendes aan te pakken.

Dat blijkt uit een enquête van EenVandaag onder tientallen burgemeesters die te maken hebben met motorbendes, ofwel Outlaw Motorcycle Gangs (OMG’s) in hun gemeente. Driekwart (73 procent) is daarom voor een verbod, meldt EenVandaag woensdag.


Bedreiging

De helft van de ondervraagde burgemeesters (47 procent) ervaart overlast van de motorbendes in hun gemeente. Volgens 44 procent van hen is die in de afgelopen vijf jaar toegenomen. Bedreiging en intimidatie komen het meest voor. Vaak zijn bendeleden in vol ornaat intimiderend aanwezig op openbare plekken en in de horeca. Acht van de ondervraagde burgemeesters zeiden zelf bedreigd te zijn door bendeleden.

Drugsoverlast

Andere vormen van overlast door de motorbendes zijn drugsoverlast, fysiek geweld en aanslagen op huizen van leden van een rivaliserende bende. Regelmatig proberen motorbendes zonder vergunning een clubhuis in te richten of gebruiken een café als clubhuis.

De redactie legde de vragenlijst voor aan de 135 burgemeesters die zijn aangesloten bij het Landelijk Strategisch Overleg voor de integrale aanpak van OMG’s. De meerderheid (71) werkte mee aan het onderzoek. (ANP)

Reacties: 6

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Jeannette
Net als alle andere verloederingszaken grijpt de overheid wederom te laat in. Het zijn er al teveel. Wat denk je dat er gebeurd als het verboden wordt.
Anton Select / Burger
De enquete is niet bepaald aselect uitgevoerd...



Wij van WC-eend adviseren...



Rutger / eindelijk verstandig incl. de oggz bendes natuurlijk
Heel erg goed !

Incl. de oggz graag want die doen hetzelfde alleen zonder motor.

Burgemeesters en minister van der Steur go for it wij staan achter jullie we willen voorbeeld gedrag zien !
veestapel
Rijden zonder helm en uitlaat is verboden maar geen politie te bekennen, te druk met opsporen van opiniedelicten.
Daniel R.
Kom op minister Rutte aan de slag met het opruimen dan mag u altijd minister blijven u vertelde ons op tv met een bedrukt gezicht dat het lot van de bevolking u zeer aan het hart ging geen enkele bendes moeten worden toegestaan ook geen betaalde legale van de overheid zelf.
H.Jongsma
Als de burgemeester zelf wordt bedreigd dan wordt er meteen actie ondernomen want dat is te dichtbij en waarschijnlijk eng.Wat de eigen gemeente wijkbendes doen naar de burgers toe is niet belangrijk. Bij klachten over de teams die buiten hun boekje gaan zijn de wethouders en burgemeesters oost indisch doof en halen hun schouders op.
Advertentie