of 64740 LinkedIn

Burgemeesters willen goede politie-cao

‘Wij vinden het van belang dat de politiemensen adequaat beloond worden voor het belangrijke en bij tijd en wijle gevaarlijk werk dat zij in de frontlinie van de samenleving elke dag weer doen’, staat in de brief van de regioburgemeesters aan minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën).
5 reacties

De regioburgemeesters hebben dinsdag aan minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) gevraagd met een goed loonbod te komen voor de politie-cao. Onderhandelingen over die nieuwe cao zitten vast. De burgemeesters vinden een adequate beloning voor politiemensen van groot belang.

De brief is namens de burgemeesters ondertekend door Jozias van Aartsen (Den Haag). Ook Herman Bolhaar, voorzitter van het college van procureurs-generaal, zette zijn handtekening.

Reële loonsverhoging
‘Wij vinden het van belang dat de politiemensen adequaat beloond worden voor het belangrijke en bij tijd en wijle gevaarlijk werk dat zij in de frontlinie van de samenleving elke dag weer doen’, staat in de brief aan Dijsselbloem. Na jaren op de nullijn vinden de ondertekenaars een 'reële loonsverhoging' in de rede liggen. Ze roepen de bewindsman op ervoor te zorgen dat er op korte termijn een loonbod komt aan de vakbonden. Dat zou de ontstane impasse doorbreken.

Harde acties
De politiebonden en actievoerende agenten zijn van plan met hardere acties te komen. Donderdag trokken 1400 agenten uit het hele land naar het Binnenhof om te protesteren en op te roepen tot een betere cao. Een regioburgemeester is de voorzitter van de gezamenlijke burgemeesters in een regio. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Gerben op
Als we het verschil bijbetaald zouden krijgen wat deze burgemeesters aan betere arbeidsvoorwaarden en loonontwikkeling hebben ontvangen sinds 2008 dan hun onderdanen zelf liep elke ambtelijke organisatie (minus de rijksoverheid) spontaan de polonaise. En wel van noord tot zuid gelijk onze ambtelijke collega's van de politie!
Door Een ander geluid op
@allen. Niet zo naïef. Iedere politicus (en burgemeesters zijn gewoon politici) zijn altijd erg gul met het geld van een ander. In dit geval zijn gemeenten gul met het geld van het Rijk. Het Rijk (Plassterk of Asscher :-) zou nu een petitie moeten maken dat de gemeenten gul moeten zijn naar de zorginstellingen. Die mensen hebben toch ook recht op een goed salaris, terwijl ze het afgelopen jaar soms geld en banen moeten inleveren.
Door Jannie op
Ik sluit mij geheel aan bij @Hoekstra en @Fritz A. von Geusau...
Door Fritz A. von Geusau op
De heer of mevouw Hoekstra heeft groot gelijk. Toen het ging om de eigen gemeentelijke huishouding hielden de burgemeesters zich muisstil, maar nu het gaat om een rijksaangelegenheid, en dus een ander die de rekening betaalt, treden ze op de voorgrond. Goedkoop scoren richting de politie dit. Ik gun de politie overigens van harte een goede CAO.
Door Hoekstra (adviseur) op
Misschien kunnen deze burgemeesters hun collega Cazemier (voorzitter College van Arbeidzaken) dit advies ook geven als het gaat om hun eigen ambtenaren ipv die van het rijk. Het is toch zot dat de burgemeesters wel hoort als het om hun eigen winkeltje gaat maar een oorverdovende stilte heerst als gaat om hun eigen ambtelijk personeel bij de gemeenten.