Advertentie

Burgemeesters willen bevoegdheden bij komst pedoseksueel

Burgemeesters stellen dat ze te weinig bevoegdheden hebben om in te grijpen als zich problemen voordoen in buurten waar veroordeelde pedoseksuelen zich vestigen. Dat blijkt uit een enquête van onderzoeksbureau OverheidinNederland.nl.

03 november 2013
Burgemeesters stellen dat ze te weinig bevoegdheden hebben om in te grijpen als zich problemen voordoen in buurten waar veroordeelde pedoseksuelen zich vestigen. Dat blijkt uit een enquête van onderzoeksbureau OverheidinNederland.nl in opdracht van het actualiteitenprogramma KRO Brandpunt.
Terugkeer pedoseksueel een probleem Van de 401 burgemeesters in Nederland werkten er 115 aan het onderzoek mee. Van die groep gaf 55 procent aan het als een probleem te ervaren als pedoseksuelen naar hun gemeente terugkeren na het uitdienen van hun straf. Iets meer dan de helft (52 procent) zegt te weinig middelen of bevoegdheden te hebben als zich in die gevallen problemen voordoen in die wijken tussen de buurt en een veroordeelde pedo. 58 procent van hen stelt behoefte te hebben aan meer eenduidige richtlijnen van de overheid of justitie voor dergelijke gevallen.
Wegpesten

23 procent van de burgemeesters zegt ervaring te hebben met buurten die in actie komen in een poging om een teruggekeerde pedoseksueel de gemeente uit te krijgen. Dat gebeurt bijvoorbeeld met wegpesten en acties gericht tegen deze mensen. 7 procent van de ondervraagden heeft wel eens meegemaakt dat teruggekeerde pedo's opnieuw strafbare feiten plegen.

Van der V. mogelijk naar Amsterdam

Op geruchten dat de veroordelde pedoseksueel Sytze van der V. naar Amsterdam wil verhuizen, liet burgemeester Eberhard van der Laan vrijdag weten daaraan voorwaarden te willen stellen. Naar eigen zeggen woont Van der V. al in Amsterdam. ,,Ik ben druk aan het verhuizen'', zei de pedoseksueel in een gesprek met radiozender Amsterdam FM. De gemeente Amsterdam liet weten geen aanwijzingen te hebben dat Van der V. zich daadwerkelijk in de stad wil vestigen.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Brilletje! / nvt
Terugkeer pedoseksuelen , zorg voor rechter!

Burgemeesters moeten zich niet met dit soort zaken bemoeien. Het word tijd dat de rechtelijke macht daar duidelijke afspraken over maakt. desnoods wijzig de wet!, zij die niet met hun wapperhandjes van kleine kinderen af kunnen blijven, moeten zeer zwaar bestraft worden. Terug keer in eigen dorp of stad verbieden, en goed in de gaten houden! Laten we er niet om heen draaien, deze mensen zijn een gevaar voor de samenleving. Het zal maar uw kind zijn! Mocht de pedoseksuele weer in de fout gaan, opsluiten en nooit meer los laten!. Vriendelijke groet,

klokkenluider misbruikpraktijken gehandicapten Alescon Hoogeveen Drenthe. Henri Okken.
Advertentie