of 65378 LinkedIn

‘Burgemeesters schieten door bij aanpak motorclubs’

Volgens de Haarlemse burgemeester en voorzitter van het Genootschap voor bugemeesters Bernt Schneiders gaan burgemeesters te ver met criminaliseren van motorclubs.
2 reacties

Burgemeesters dreigen door te schieten in hun maatregelen tegen motorclubs. Dat zegt Bernt Schneiders, burgemeester van Haarlem en voorzitter van het Nederlands Genootschap van Burgemeesters, vandaag tegen NRC Handelsblad.

Oorlog
De afgelopen maand hebben verschillende gemeenten evenementen van motorclubs geschrapt, omdat zij meenden dat er een oorlog dreigde tussen de Hells Angels en de motorclub Bandidos, die zich recent in Nederland heeft gevestigd.


Glad ijs
Volgens Schneiders begeven burgemeesters zich echter op glad ijs door in de beeldvorming motorclubs en motorevenementen rechtstreeks te verbinden met criminele activiteiten en criminele organisaties. Hij zegt het dan ook begrijpelijk te vinden dat motorrijders over criminalisering klagen door politici en bestuurders.

Aangifte
Een van de motorclubs, Veterans MC,  heeft donderdag aangifte gedaan tegen minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie. Volgens de club maakt justitie zich schuldig aan smaad.

 

Juridische problemen
Volgens de Haarlemse burgemeester is Tilburg een stad die zich op juridisch glad ijs begeeft. Burgemeester Peter Noordanus verbood onder meer het dragen van jacks met insignes van het lidmaatschap van clubs als Satudarah. Ook kondigde hij een samenscholingsverbod af. ‘De burgemeester kan daar juridische problemen mee krijgen’, zegt Schneiders in NRC.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Giovanni Falcone op
Ministerie van Justitie dit artikel is Juridisch ingewikkeld en dient u te herzien en -of aanpassen Artikel 8: Vrijheid van vereniging
Het recht tot vereniging wordt erkend. Bij de wet kan dit recht worden beperkt in het belang van de openbare orde. Mc die schuldig aan misdrijven maken sluit je op grond van dit artikel!Gezien de misdrijven c.q incidenten voldoet uw huidige aanpak niet !Juridisch mogelijk maken dus dit wetsartikel aanpassen door tweede kamer en invoeren!
Door VVCDA66 op
na vrijheid van meningsuiting gaat ook het recht op vereniging naar de DDR, met hulp van onze VVD kameraden.