of 59854 LinkedIn

Burgemeesters op moskeebezoek na aanslagen

De burgemeesters van Den Haag, Rotterdam en Amsterdam bezoeken vrijdag moskeeën in hun gemeenten om hun medeleven te uiten over de aanslagen in Nieuw-Zeeland.
Reageer

De burgemeesters van Den Haag, Rotterdam en Amsterdam bezoeken vrijdag moskeeën in hun gemeenten om hun medeleven te uiten over de aanslagen in Nieuw-Zeeland.

Rotterdam

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam gaat naar de An-Nasr moskee in zijn stad. ,,De burgemeester wil graag horen wat er leeft onder de mensen. Deze verschrikkelijke aanslagen hebben zoveel mensen geraakt", aldus een woordvoerster van Aboutaleb.

 

Den Haag

Ook burgemeester Pauline Krikke van Den Haag bezoekt enkele moskeeën. ,,Wat een weerzinwekkende aanslag op moskeeën in Nieuw-Zeeland. Ook in onze stad, onze internationale stad van vrede en recht, doet deze gruweldaad veel pijn. In het bijzonder bij de moslimgemeenschap'', liet Krikke weten.

 

Amsterdam

,,De schietpartijen in Christchurch, Nieuw-Zeeland zijn even ingrijpend als zinloos'', reageerde

burgemeester Femke Halsema van Amsterdam, die ook een moskee bezoekt tijdens het middaggebed. ,,Deze buitengewone en ongekende daad van geweld is weerzinwekkend. Onze gedachten gaan uit naar de islamitische gemeenschap in Nieuw-Zeeland.''

 

Veiligheid

Amsterdam is al sinds begin dit jaar in gesprek met islamitische instellingen over het verbeteren van de veiligheid. Halsema schreef eerder in een brief aan de gemeenteraad dat sprake is van ,,een verhoogde voorstelbare dreiging voor islamitische instellingen in Amsterdam''. Organisaties kunnen onder meer een veiligheidsscan aanvragen, waarbij wordt gekeken wat nodig is om gebouwen als moskeeën te beschermen tegen aanvallen van bijvoorbeeld rechts-extremistische groeperingen.(ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.