of 63966 LinkedIn

Burgemeesters eerder bijeen om discobesmettingen

Beeld: Shutterstock
Beeld: Shutterstock
Reageer

De 25 burgemeesters van het Veiligheidsberaad hebben dinsdagavond of woensdagmorgen een digitale vergadering over 'de actualiteiten en de toegangstesten', aldus een woordvoerster van het beraad. Dat betekent dat de burgemeesters bespreken hoe het verder moet nu er op een aantal plaatsen in het land uitbraken van corona zijn na een bezoek aan een discotheek of een feest.

Beter opletten

Demissionair minister van Justitie, Ferd Grapperhaus, sluit aan bij de bespreking. Hij waarschuwde dinsdag al dat alle bedrijven waar mensen binnenlopen beter moeten letten op de naleving van de coronaregels. Anders moeten de burgemeesters strenger gaan optreden, zei hij.

 

Niet waterdicht

De digitale bijeenkomst van het Veiligheidsberaad is vervroegd, onder meer omdat is gebleken dat het systeem met toegangstesten en de CoronaCheck-app in uitgaansgelegenheden niet waterdicht is. Zo zouden bezoekers van een discotheek de QR-code van de app naar vrienden hebben gestuurd die nog buiten stonden.

 

QR-code

De nieuwste coronaregeling is dat er geen maximum meer geldt voor het aantal bezoekers in een café of club, zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden. Bij gelegenheden die de afstandsregel niet hanteren, moeten bezoekers bijvoorbeeld met de QR-code van de app kunnen aantonen dat ze gevaccineerd zijn of geen corona hebben.

 

Handhaving

Voorzitter Hubert Bruls van het beraad zei eerder al dat ook lokale maatregelen niet uitgesloten zijn. Het kabinet heeft daarover de regie, maar de betrokken gemeente of de veiligheidsregio moet die maatregelen handhaven. Hij waarschuwde wel dat het niet mogelijk is om bij elke horecadeur politie of handhavers neer te zetten, ook al omdat die ook aan vakantie toe zijn. (ANP)

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.