of 59123 LinkedIn

Burgemeester Zaanstad stopt

Burgemeester Geke Faber vertrekt per 1 oktober uit Zaanstad. Ze is daar dan negen jaar burgemeester geweest.
9 reacties

Burgemeester Geke Faber vertrekt per 1 oktober uit Zaanstad. Ze is daar dan negen jaar burgemeester geweest. Faber schrijft aan de gemeente dat ze al eerder heeft aangegeven haar tweede ambtsperiode niet vol te maken.

Inzichten

Geke Faber verwacht dat Zaanstad zich - als 'interessante woon- en werkstad in de Metropoolregio' - ook de komende jaren blijft ontwikkelen. 'Een nieuwe burgemeester met nieuwe inzichten kan daaraan een belangrijke bijdrage leveren.'

 

Staatssecretaris

Faber was eerder staatssecretaris bij het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij, burgemeester van Zeewolde en waarnemend burgemeester in Wageningen en Den Helder.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door kid congo op
@michael
Het is niet onopgemerkt gebleven..
Door Michael op
@Arie de Jong. Bij haar herbenoeming in 2013 heeft Faber gezegd voor nog een periode te willen gaan. Ze heeft niet gezegd: halve periode. Iedereen mocht en ging er vanuit dat Faber de volle 2e termijn van 6 jaar burgemeester zou blijven.

Zoals het een laf linkse politica betaamt, zegt Faber nu ineens dat zij al veel eerder had aangegeven haar 2e termijn niet vol te maken. Ammehoela ! Al eerder is waarschijnlijk vorige week geweest. Nee, madame pakt haar (wachtgeld)centjes en gaat lekker rentenieren op haar Friese boerderij.

Oh ja, bent u soms de Arie de Jong die in de Kamer zat, en later in GS Z-H ? Een partijgenoot van Faber dus. Met hetzelfde PvdA-sap overgoten. Dan bent u wel de laatste om hier de reageerders te gaan kapittelen!
Door Polak op
Zure reacties mijnheer de Jong?
Het zijn oprispingen van lieden die in het algemeen weinig weten en over de situatie van Burgemeester Faber waarschijnlijk in het geheel niets.
De anonieme onwellevendheid is typerend voor de geestelijke gezondheid van de huidige Nederlander.
Angstig, scheldend , anoniem en diep gefrustreerd.
Wanneer mensen de moeite nemen het lokale bestuur men hun talenten te verrijken, onderwijl het gallige gesis van het tweebenige riool over zich heen te krijgen verdient dat respect.
Nederland wordt op deze manier onbestuurbaar. Geen weldenkend mens gaat zich blootstellen aan domme platte agressie.
Door Arie de Jong (strategisch adviseur) op
Geke Faber stopt en direct zijn er vier zure en onbenullige reacties. Iedereen heeft het recht om op zijn 64ste met pensioen te gaan. Het zou de zure commentaargevers sieren als ze eerst bij zichzelf te rade gaan: kan ik me voorstellen na negen jaar burgemeesterschap het stokje te willen doorgeven? Als bovendien Geke Faber dat al bij haar herbenomeing heeft laten weten, wist de gemeenteraad dat men na enige tijd op zoek kon gaan naar een opvolger. Qua timing uitstekend: de wethouders zijn ingewerkt en een volgend college begint in 2018 ook weer met een ingewerkte burgemeester.
Door H. Wiersma (gepens.) op
Er ontstaan in ons land veel te veel van dit soort situaties, die natuurlijk geheel ten onrechte bakken met geld kosten.
Het is simpel op te lossen namelijk door aan politici, die vrijwillig vertrekken, geen wachtgelduitkeringen (meer) te verstrekken.
Doe eens wat Plasterk en Tweede Kamer!
Door Floor de Wit op
CdK moet burgemeester een contract laten tekenen waarin hij/zij verklaart de volledige termijn vol te maken. Hiervan mag slechts bij hoge uitzondering van worden afgeweken ( bv. gezondheid). Indien BM toch eerder vertrekt, dan geen wachtgeld. Laat minister Plasterk dit ook maar wettelijk regelen.
Door HansW (Ondernemer) op
En mevrouwtje gaat lekker wachtgeld opstrijken. Nergens ter wereld krijgt iemand wachtgeld als hij/zij zelf ontslag neemt. Alleen politici in Nederland. Zo snel mogelijk afschaffen deze idiote regeling. Leidt tot heel veel misbruik tem laste van de inwoners.
Door Michael op
Geke Faber is typisch zo'n PvdA-uitvretertje: Centjes binnen harken en wegwezen, de gemeente bekijkt het maar.
Goh, wat kijk ik uit naar volgend jaar als de invloed van deze bestuurderskliek eindelijk gedecimeerd wordt.
Door August Biels (gewezen ambtenaar) op
Wat is dat toch met bestuurders om wèl functies met een vastgestelde ambtstermijn te ambiëren en aanvaarden, maar dan die ambtstermijn niet vol te maken?

De pensioengerechtigde leeftijd kan het niet wezen, ze is van '52. Bovendien zou ze juist een rolmodel moeten zijn voor de moderne doorwerkende bejaarde die pas op z'n 67e mag stoppen.

Hans de Boer zou het maar gelabbekak vinden. En ik zou het voor deze keer met hem eens zijn.