of 63908 LinkedIn

Burgemeester Wolfsen twijfelt over tweede termijn

Burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht is er niet zeker van of hij een tweede termijn als burgemeester ambieert. Hij noemt het ambt extreem zwaar.
4 reacties

Burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht twijfelt of hij zich beschikbaar zal stellen voor een tweede termijn als burgemeester. ,,Het is zwaarder dan de Tweede Kamer'', zei hij donderdagmiddag in het EO-radioprogramma Dit is de dag.

Burgemeesterschap extreem zwaar
Hij noemde het burgemeesterschap ,,leuk, maar extreem zwaar''. Tegen het eind van het jaar denkt Wolfsen een beslissing te nemen over een eventuele verlenging van zijn ambt in Utrecht. Wolfsen ligt sinds zijn aantreden in 2008 al zwaar onder vuur in Utrecht door achtereenvolgende affaires. Sinds augustus van dit jaar wordt de burgemeester beveiligd wegens bedreigingen aan zijn adres uit de criminele hoek. ,,Dat is zeer onaangenaam, maar ik laat me niet beïnvloeden in mijn beleid.''

Moties van wantrouwen
Wolfsen heeft al verschillende moties van wantrouwen geïncasseerd. Onder andere wegens ingrijpen bij een lokale krant vanwege een voorgenomen publicatie over zijn declaratiegedrag en omdat hij de raad niet volledig en voldoende inlichtte over het gedrag van de Romafamilie Nicolich.

Asbestaffaire
PvdA-kopstukken Diederik Samsom en Bram Peper spuiden openlijk kritiek op hun partijgenoot. Deze zomer kreeg Wolfsen commentaar toen hij in eerste instantie zijn vakantie niet afbrak wegens de asbestaffaire in Kanaleneiland.
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Hein Boesveld (adviseur financiën) op
Ik zou het niet doen. Zie alles wat er in zijn 1e termijn is voorgevallen. Snap niet dat 'ie nog twijfelt. Hij is zo beschadigd door alles wat er de laatste jaren gebeurd is. Bovendien vind ik hem geen burgemeesterstype en geen daadkrachtig bestuurder. Ook niet onbelangrijk: hij spreekt niet tot de verbeelding en staat gevoelsmatig erg ver van de burger af. Dat komt denk ik ook door zijn houding, weinig burgers van Utrecht zullen zich met hem kunnen identificeren. Ben benieuwd wat 'ie uiteindelijk gaat beslissen.
Door Tom (burger en ambtenaar) op
Wolffsen loopt op zaken vooruit.
De grootste twijfel zit bij zijn eerste termijn.
Door Norbert (wijkzaken) op
De heer Wolfsen heeft zich danig vergist in wat het burgemeesterschap inhoudt. Vergissen is menselijk maar hij heeft vaker verkeerde aannames gedaan (de bizarre Wet Dwangsom b.v.) of de temperatuur van kwesties verkeerd ingeschat. Maar goed, ik zou voor een asbestvondst mijn vakantie ook niet afbreken. Daar heb je toch het systeem van loco-burgemeesters voor. Als er maar iemand van het bestuur langs komt, is het meer dan voldoende. De bedreigingen vanuit de drugswereld zijn serieuzer en grijpen hem meer aan dan hij denkt/zegt. Ik zie het aan hem af. Dit vergt een nieuw type burgemeester die ook over een Rambo onverzettelijkheid moet beschikken tegenover dit type geweld. Dit is wat anders dan het gezwets van lobby-figuren, gezeur van georganiseerde horeca en burgers die hun laastste hoop op de burgervader hebben gevestigd in niet te winnen gevechten. Het zal niet lang meer duren voor de eerste burgemeester het loodje legt in deze wietoorlog want daar hebben we het zo langzamerhand over. Of moeten we de aanpak niet meer op gemeentelijk niveau zoeken maar b.v. bij het leger?
Door gesel God's op
In het EO radioprogramma, staatsruif marxisten onder elkaar. Hij twijfelt, ons wordt niks gevraagd.

Vacatures

Van onze partners