of 64120 LinkedIn

Burgemeester Wolfsen beveiligd na bedreiging

De burgemeester van Utrecht, Aleid Wolfsen, heeft momenteel beveiliging omdat hij wordt bedreigd.
3 reacties

Burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht is bedreigd en heeft als gevolg daarvan beveiliging gekregen. Dat heeft een politiewoordvoerder gemeld. De beveiliging, in welke vorm precies kan de woordvoerder niet zeggen, is zowel bij zowel het stadhuis als bij zijn privéwoning. Over de aard van de bedreiging en van wie deze afkomstig is doet de politie geen uitspraken. Een woordvoerster van de gemeente verwijst voor alle informatie naar de politie.

Incident vorig jaar
Volgens de woordvoerder van de politie kwam de bedreiging woensdag binnen. Deze is gericht tegen Wolfsen als burgemeester. Vorig jaar oktober was er volgens het AD ook al eens een incident waarbij Wolfsen werd bedreigd. Toen ging het om iemand die door het lint ging omdat zijn uitkering werd stopgezet. Nadat de politie met de man gesproken had, liep die zaak toen met een sisser af.


Omstreden

Aleid Wolfsen is in Utrecht niet onomstreden. Hij lag de afgelopen tijd regelmatig onder vuur van critici. In de Utrechtse gemeenteraad was onder meer kritiek op zijn aanpak van de kwestie rond het weggepeste homostel in de wijk Terwijde en de huisvesting van de Roma-familie Nicolich. Ook kreeg Wolfsen kritiek toen hij kritische publicaties over zijn woonkostendeclaraties probeerde te verhinderen in een lokale krant. Ook het feit dat hij in eerste instantie op vakantie bleef terwijl in Kanaleneiland mensen hun huis uit moesten vanwege asbest, bracht hem geen lof.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Ra op
@Dalmijn

Klootjesvolk stemt links, dat verklaart J's geestige opmerking, maar dat wist je al hè.
btw hoe is de stemming bij de SP sinds de laatste peiling?
Door Mr. R. M. Dalmijn op
Boeiend om te lezen dat reageerder Joschke meent dat iemand die ernstig bedreigd wordt en zeer ingrijpende persoonsbeveiliging behoeft dat aan zichzelf heeft te danken. Aansluitend mag hem dan ook nog een beroepsverbod toebedeeld worden. Wel weer geestig is het om te lezen dat in de optiek van J de Burgemeester wel slim is, om een regel verder te beweren dat de Burgervader beter bij de VVD past dan de PvdA.
Door Joschke op
Wordt het niet eens tijd om deze man die niet voldoet als burgemeester de wacht aan te zeggen. Laat hem ook niet meer terugkeren als rechter want daar was het ook honderd maal niets. Hij is wel slim, wordt lid van een politieke partij en je kostje is gekocht, maar hij zit helaas bij de pvda en niet bij de vvd waar hij meer thuishoort.