of 62812 LinkedIn

Burgemeester wil hogere boetes voor illegale feesten

Burgemeester Marianne Schuurmans van de gemeente Haarlemmermeer: ‘De organisatoren vind ik crimineel en zouden wat mij betreft hogere boetes opgelegd mogen krijgen.’
4 reacties

In een weekend waarin de politie door het hele land boetes heeft uitgedeeld voor illegale feesten, pleit burgemeester Marianne Schuurmans van de gemeente Haarlemmermeer voor een strengere aanpak. Op Twitter schrijft ze dat de boetes verhoogd zouden moeten worden.

Asociaal
‘Deze feestjes zijn asociaal en onverantwoord in een tijd waarin we allemaal ons best doen om de zorg voor iedereen toegankelijk te houden en verdere schade aan de economie te beperken’, zegt de burgemeester van Haarlemmermeer. Schuurmans doelt op een illegaal Halloweenfeest dat in de nacht van zaterdag op zondag werd gevierd op een vakantiepark bij Halfweg. Daar kregen zeventig aanwezigen een boete, meldt de politie.

Crimineel
Schuurmans heeft geen goed woord over voor de organisatoren van illegale feesten in coronatijd. ‘De organisatoren vind ik crimineel en zouden wat mij betreft hogere boetes opgelegd mogen krijgen’, zegt ze op Twitter. Organisatoren van illegale feesten riskeren momenteel een boete van 4000 euro. Voor bezoekers die de coronaregels overtreden, zijn de boetes onlangs verlaagd van 395 euro naar 95 euro.

Heel Nederland
Verspreid over heel Nederland stuitte de politie dit weekend op illegale feesten. Tientallen mensen uit heel Nederland wilden in de nacht van zaterdag op zondag in de omgeving van het Spoorpad in Weesp een illegaal feest bezoeken. De politie Gooi en Vechtstreek wist dat te voorkomen door waarschuwingen en bekeuringen uit te delen.

In het dorp Prinsenbeek bij Breda deelde de politie zondagochtend boetes uit aan ruim 25 jongeren die de noodverordening overtraden met hun feest in een bos. De politie in Zeeland beëindigde illegale feesten in Goes, Terneuzen en ’s-Heer Abtskerke. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd door de politie een illegaal feest beëindigd in Utrecht.

350 boetes
De politie heeft zaterdagavond en -nacht in totaal meer dan 350 boetes uitgedeeld tijdens het beëindigen van illegale feesten. De meeste boetes zijn uitgedeeld in een bos bij Geulle in de Limburgse gemeente Meerssen. Daar werden ongeveer honderd feestvierders bekeurd en zorgde de ME ervoor dat het feest werd beëindigd. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Robin op
Ik zou zeggen: zet maximale druk op Grapperhaus; hij is een geboren leider op dit punt...
Door Henk Donkers op
Ik denk dat de burgemeester helemaal gelijk heeft. Het is onbegrijpelijk dat het ziekenhuispersoneel zich nu al voor de tweede keer een slag in de ronte moet werken om de zorg draaiende te houden voor mensen die zorg hard nodig hebben terwijl (gelukkig maar een deel van)de jeugd louter aan het egoistische eigen plezier denkt en daarmee de gezondheid van de hele samenleving in gevaar brengt. Ik erger me aan deze opgestoken vinger naar de zorgmedewerkers.
Op deze manier is het dweilen met de kraan open en duurt de hele corona crisis nog veel langer en is veel ingrijpender dan dat iedereen zich gewoon aan de regels houdt en zijn verantwoordelijehid neemt.
Door Rood Hesje (thuiswerkend) op
@Mark: misschien dat jij eens naar deze uitzending moet kjken https://eenvandaag.avrotros.nl/item/de-zoon-van- … voordat je naar een oude massapsycholoog verwijst.
En Godzijdank,m staat in het AD bericht ook het tegengas dat Sabine Jansen en anderen geven.We zijn het geiten-wollen-sokken-tijdperk voorbij.

Vacatures

Van onze partners