Advertentie

Burgemeester vindt Wob-verzoek PVV 'getreiter'

Een Wob-verzoek van de PVV is de burgemeester van Gilze en Rijen in het verkeerde keelgat geschoten. De vragen kunnen gewoon aan een minister worden gesteld, stelt hij.

28 juli 2014

Een Wob-verzoek van de PVV is de burgemeester van Gilze en Rijen in het verkeerde keelgat geschoten. De vragen - met name over allochtonen - kunnen gewoon aan een minister worden gesteld, stelt hij.


Veel vragen
Bij de gemeente kwam op 18 juli een Wob-verzoek binnen dat is ondertekend door Tweede Kamerlid Machiel de Graaf. Hij vraagt achtereenvolgens om overzichten van alle organisaties en instellingen van migranten en allochtonen, alle namen en adressen van islamitische scholen, moskeeën, verenigingen en andere organisaties (inclusief 'koffiehuizen'), alle door voornoemde organisaties ingediende subsidieaanvragen en de afhandelingsadministratie daarvan en alle aanvragen voor omgevingsvergunningen - met correspondentie - door dezelfde organisaties. Ook wil de PVV weten hoeveel werk en kosten aan de afhandeling van al die subsidies en vergunningen verbonden zijn. Een medewerkster van de PVV bevestigt dat het verzoek aan alle gemeenten is gestuurd.

400 gemeenten treiteren
Burgemeester Jan Boelhouwer van de gemeente Gilze en Rijen maakt zich er boos over. 'Iedere burger, dus ook een Tweede Kamerlid, heeft het recht een beroep te doen op de Wob. Maar een politieke partij kan dat met één briefje naar de minister doen. Dat ze op deze manier 400 gemeenten treiteren staat me niet aan. Ik ben erg benieuwd of de PVV ook een claim van 1260 euro bij ons neer zal leggen als ze niet alle antwoorden krijgen. Eerlijk gezegd verheug ik me daar een beetje op.' Boelhouwer zou ze dan graag aan de schandpaal nagelen. Maar ook als het de PVV niet om die claim te doen is, is dit niet de weg, vindt hij.

Islamitische bouwaanvragen
Veel werk wil Boelhouwer dus niet kwijt zijn aan de kwestie. 'Een aantal vragen kunnen we sowieso niet beantwoorden. Er is vrijheid van vereniging, dus daarvoor moeten ze bij de KvK zijn. En of bouwaanvragen islamitisch zijn houden we natuurlijk ook niet bij.' Desalniettemin vindt hij het allemaal 'een hoop werk. We hebben hier al een à anderhalf fte ingezet om dit soort vragen te beantwoorden. Op vragen om informatie die ook elders te halen is, zitten we dus niet te wachten.' 

Reacties: 34

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Kees
In een vrij land als Nederland is transparantie een groot goed. Burgemeester Boelhouwer heeft daar blijkbaar geen boodschap aan en daarom kan hij beter aan de slag gaan in Noord-Korea of Rusland.
tamso
Zielige partij de PVV.Belastinggeld verkwansers.Nutteloze bende waar je al gauw miljoenen op zou besparen.
BloteBil
Net als elke gemeente , met de billen bloot en vrij geven die informatie .
ruurd van Eck / advocaat
Lijkt me een koud kunstje om de bal terug te kaatsen. op grond van art. 3 lid 4 moet het verzoek gespecificeerd worden. In bijvoorbeeld een omgevingsvergunning staat niet of de aanvrager allochtoon is, de wobber moet dus maar per aanvrager vertellen wat hij wil weten.
Daarnaast kan alleen informatie worden gevraagd die vastgelegd is. Inhoudelijk onderzoek kan niet verlangd worden.
Als laatste kunnen alle gemeente de betreffende documenten tegelijk in een keer afleveren, doen ze in de VS ook bij fishing expedities. Kan je lachen.
tony / ondernemer
Ja nu beginnen die PvdA burgemeesters te zweten want de tijd van de hobby sinterklaas uit te hangen van belastinggeld heeft zijn langste tijd gehad
J.G.A.M. Mulder / ambtenaar
Gelet op de reactie van Boelhouwer gaat het hem helemaal niet om de inhoud van de aanvraag, maar om het feit dat de PVV informatie vraagt over allochtonen. Hij zou de PVV graag aan de schandpaal nagelen.

Niet alle vragen over allochtonen kunnen aan de minister worden gesteld, bijvoorbeeld de gemeentelijke subsidies aan allochtoonse organisaties.

Tot de heer Van eck zou ik willen zeggen dat zijn wijze van werken alleen maar zal leiden tot nieuwe anders geformuleerde vragen. Je bent dan uiteindelijk veel meer tijd kwijt.
Hilde van Heusen - Smulders / Managementondersteuner Communicatie
Gewoon behandelen als elk ander WOB-verzoek, dus beantwoorden. Zou het anders geweest zijn wanneer een andere partij het verzoek had ingediend? En aub geen bal terugkaatsen en dat soort zinloos, geldverkwistend over en weer-spel. Soms is het ook gewoon goed om te weten in hoeverre we geld spenderen, er invloed wordt uitgebreid. Een voorbeeld is Londen. Wie nog denkt dat het hart ervan in bezit is van de britten...

Is het echt zo vreemd om de "verborgen" lijnen en invloeden inzichtelijk te hebben? Soms is het dé strategie om alles binnen de perken te houden, controle te houden op eventuele extremiteiten. Waarom zo angstig? Gewoon aanleveren die cijfers!
K.M. Schaap / afdelingshoofd burger- en bestuurlijke zaken
Hoewel ik ook een beetje misselijk word van de actie van tegenpartij PVV zou de heer Boelhouwer ook in zijn eigen partij te rade mogen gaan. Het was als ik het me goed herinner voormalig PvdA-kamerlid Wolfsen die aan de wieg stond van de boeteclausule waardoor iedereen nu loopt te Wobben en het is PvdA-minister Plasterk die veel te lang heeft te lopen talmen met maatregelen tegen het grootschalige misbruik van de WOB.
Netty Kolsteeg / ambtenaar
Transparantie is een groot goed, ongeacht wie er om vraagt.
Nick / concerncontroller
Zo'n vraagje kost al gauw (400 x5 uur x €50 =) een ton aan gemeenschapsgeld.

En maar zeuren dat er te veel ambtenaren zijn.
bezorgde burger / projectleider
Ik wordt zo langzamerhand steeds allergischer voor de acties van de PVV. Als ze een dergelijk WOB verzoek doen, laat ze dan dezelfde vragen stellen over de christenen, de joden, de boedisten, de atheïsten, de nazis, de mensen met een inkomen boven modaal, de mensen met een inkomen onder modaal, de vrouwen, de mannen, de homoseksuelen, de transseksuelen. Kortom, wat is in godsnaam (of wiensnaam dan ook) de meerwaarde van deze vragen als je het niet afzet tegen andere groepen. Op deze manier kunnen ze weer een ongenuanceerde conclusie kennen die uit "onderzoek" is gebleken. Soms lijkt het of ze heimwee hebben naar de tweede wereldoorlog. De stereotypering van een bepaalde groep mensen en die dan "de schuld" van de eigen ellende kunnen geven om vervolgens acties te kunnen inzetten die niets anders zijn dan discriminatie en erger. Ik wordt er gewoon misselijk van.
Mr R.M. Dalmijn
Ik word bijna een bezorgde burger wanneer ik van Nick verneem dat het beantwoorden van bovenbedoelde vragen van de PVV 15!!! Maanden vraagt. 1 1/4 fte. Dan zal er dus niets goed georganiseerd en gearchiveerd zijn in de sector van Nick en zullen alle eerdere vragen over legitimiteit en efficiente van de subsidie terzijde gelegd zijn. Dat heeft niets met de Wob te maken dat is gewoon ongeïnteresseerd de burger zijn geld weggeven zonder door het resultaat geboeid te zijn. Dat heeft overigens ook helemaal niets toemaken met de herkomst van de subsidievrager. Hier is mijn droom van een overheid gevuld met kennisrijke , enthousiaste en nieuwsgierige medewerkers beschadigd. Eerder was het mij al opgevallen dat inhoudelijke vragen stellen, de Gemeentelijke Administratie betreffende , nimmer beantwoord worden. Dat is ook jammer, zeker wanneer de reactie dichtheid bij cao en privi perikelen van Burgemeesters en wethouders zo ongekend hoog is. Enfin , als bij klachten " er is ruimte voor verbetering"! Succes daarmee
Wim Vreeswijk / Belastingadviseur
Hoewel ikzelf continu gedemoniseerd wordt door de PVV als zijnde ik een massamoordenaar of serieverkrachter vanwege het feit dat ik reeds in de 80-er en 90-er jaren waarschuwde voor de verschrikkelijke instroom van ISIS-sympathisanten heeft de PVV desondanks groot gelijk dat zij gemeentes waarschuwen voor de instroom van dit soort hufters.Want maar liefst 74% van de islamieten hier in Nederland is maar wat enthousiast over ISIS. Kortom, leer de lammen lopen en ze slaan je met de krukken dood, luidt een oud spreekwoord. Ik ben buitengewoon somber over de toekomst van ons landje !
henk / grote ergeraar
De WOB is er voor iedereen, dus niet selectief reageren als het van de PVV komt. Als b.v. Groen Links vergelijkbare verzoeken doet, is het dan wel goed ?
Sjors / burger
Deze burgemeester heeft gelijk en hij drukt zich nog mild uit ook. Dit Wob-verzoek is een voorbeeld van maf gdrag dat de burger belastinggeld kost.
Kaas !


Het is aan de PVV om te beslissen of "dit de weg" is, niet aan een benoemd Pvda burgemeestertje.



Ambtenaar
Ik snap de reactie van de betreffende wethouder niet zo goed. Alle verzoeken om informatie dienen gewoon conform de Wob te worden afgehandeld, ongeacht de vraag van wie het verzoek afkomstig is en zonder je af te vragen welk belang het verzoek dient. Daarnaast is zijn stelling onjuist dat het gaat om informatie die ook via de minister verkrijgbaar is.



Echter: Het verzoek om informatie raakt ook kant noch wal. Er wordt gevraagd om informatie die waarschijnlijk nergens neergelegd in documenten bij gemeenten aanwezig is. Gemeente houden geen registratie bij van verenigingen, stichtingen en koffiehuizen. Daarvoor moet het PVV-kamerlid de KvK-gegevens raadplegen, het telefooonboek of de Gouden Gids. Wat dit betreft moet het verzoek dus worden afgewezen.



Vergunningen etc. zijn al openbaar gemaakt. Elke gemeente biedt immers de mogelijkheid om dagelijks vergunningdossiers in te kunnen zien. Eenmaal openbaar gemaakte informatie kan niet nogmaals openbaar gemaakt worden. Hier kan dus gewoon aan het PVV-kamerlid gevraagd worden van welke adressen hij de vergunningendossiers wil inzien/toegezonden krijgen. Ik kan me voorstellen dat de meeste gemeenten wel leges in rekening brengen voor het verstrekken van afschriften.



Ook voor wat betreft de subsidies zal om verduidelijking van het informatieverzoek moeten worden gevraagd. Het PVV-kamerlid zal moeten aangeven van welke instellingen hij de informatie wil hebben. Daarna lijkt het me een kleine moeite om de gevraagde informatie te verstrekken.



Tenslotte de tijdsbesteding die gemoeid is met de afhandeling van vergunning- en subsidieaanvragen: Ik denk dat er weinig gemeenten een tijdsregistratie bijhouden per aanvraag. Gemeenten die dit wel doen, kunnen de informatie eenvoudig verstrekken, op het moment dat het PVV-kamerlid zijn verzoek nader specificeert en aangeeft welke aanvragen het betreft. Gemeenten die dit niet doen, kunnen het verzoek wat dit betreft afwijzen. De Wob verplicht immers niet tot het genereren van documenten, verrichten van analyses etc.



Kortom: Een niet zo handige wethouder en een niet zo handig verzoek om informatie.
Mr R.M. Dalmijn
Hulde!! aan Ambtenaar. Ik vind dit een prachtige en gemotiveerde reactie. Rustig en grondig neergeschreven. Ik heb de indruk dat wanneer ambtelijke capaciteit op deze wijze wordt ingezet arbeidsvreugde en burgerplezier een grote vlucht zal nemen.
Annemieke Schnerr / hoofd bouwen
Ik snap de ophef niet. Natuurlijk is dit een reeks vragen die zeer tendentieus is, en dan druk ik me voorzichtig uit. Maar als gewoon de WOB wordt toegepast heb je hier als gemeente eigenlijk net zoveel of weinig werk aan als ieder ander verzoek dat vraagt om vergaring en anders ordenen van gegevens en die vaak om commerciële doeleinden worden ingediend. Daar is het antwoord in de regel ook op "nee, doen we niet want...". en dan volgt een correcte juridische onderbouwing. Kind ka nd e was doen. Het is niet raadzaam om bij de zakelijke beoordeling van een dergelijk verzoek de morele verontwaardiging de overhand te geven. En dat is wat deze wethouder doet. En natuurlijk is het zuigen van de PVV. Maar dat mag toch, zolang dat binnen de contouren van de wet blijft.
lex
Wat is er mis met deze WOB aanvraag?



Niets toch.



Mogen de burgers niet weten hoeveel geld er in die bodemloze islamitische put word gegooid?



Volgens mij zijn al die moskeeën zwaar gesubsidieerd of door de gemeente of een of andere rijk figuur uit de islamitische wereld.



Lex



loek / v.m. jur.medew. gsd
@ Door bezorgde burger (projectleider) op 29 juli 2014 11:56

Ik wordt zo langzamerhand steeds allergischer voor de acties van de PVV.

-beste bezorgde burger. Bijna ieder mens heeft een allergie. U dus ook. Dat vraagt vaak om een verandering van insteek zodat je de allergie enigszins kunt beteugelen. In uw situatie denk ik dat een beetje begrip voor bijv. de PVV geen kwaad kan.

Anderszins om op het Wob-verzoek in te gaan. U bepaalt niet hoe en wat de PVV vraagt. Geen vraag is nog te dom in dit land. De gemeente is de beoordelaar van het verzoek en we zien de resultaten daarvan wel.

U schrijft ook: Als ze een dergelijk WOB verzoek doen, laat ze dan dezelfde vragen stellen over de christenen, de joden, de boedisten, de atheïsten, de nazis, de mensen met een inkomen boven modaal, de mensen met een inkomen onder modaal, de vrouwen, de mannen, de homoseksuelen, de transseksuelen.

Laten we blij zijn dat de vraagstelling to the point is en niet wat u stelt want dan zien we, zoals enigen graag zouden willen, door de bomen het bos helemaal niet meer. Uw toevoeging is contraproductief, u tracht te denken voor een indienr van een verzoek. Niet doen, het leven is al ingewikkeld genoeg.
yenko
Laten we kijken naar de financiele banden van de rechts extremische terreur organisatie de Pvv.

Laten we hier een onderzoek in stellen. Of er sprake is van bijvoorbeeld legitiem giften of financiele ondersteuning van extremische lieden.

Of ook wel genaamd duistere koffers uit Amerika.

Laten we onderzoeken wat de banden zijn tussen de pvv en extremistische organisaties in Israel.

Laten we onderzoeken naar het gevaar van populisme en naar de extreme idiologie hiervan. En kan de Pvv op de terreur lijst organisaties worden toegevoegd.

De Pvv is een criminele organisatie wat aanzet tot haat racisme discriminatie verdeeldheid polarisatie generalisatie en geweld.

De Pvv maakt zich schuldig aan wandaden tegen de mensheid en grootschalige mensenrechten schendingen.

De Pvv kan ook als een extremistische terreur organisatie worden beschouwd vanwege etnische monopolie op het aanzetten tot geweld.

En het goedkeuren van geweld tegen bepaalde bevolkingsgroepen. weliswaar geen tereurorganisatie uit het midden oosten maar een terreur organisatie uit de blanke joodse kant. elke maatschappij kan wel zijn extreme organisatie creeren.

De Pvv is een organisatie wat on-europees is en ondemocratisch is en amateuristisch al met al heeft dit een behoorlijke trek van een opkomende dictatuur.

De justitie en de overheid en alle politieke partijen gedogen een racistische criminele terreur organisatie in de politiek. wat mij betreft zijn zij medeschuldig aan deze feiten.



Willem / Gemeenteambtenaar
@Yenko

Ten eerste wil ik u er op wijzen dat u volgens mij uw capslock per ongeluk aan heeft staan.



En ten tweede wil ik u er op wijzen dat u in dit land vrij kan zeggen wat u van de PVV vindt. Dat is een vrijheid die veel andere mensen op deze wereld niet hebben. Niet toevallig vaak in landen waar politieke partijen met een afwijkende mening dan de regering ook verboden zijn. Sta daar volgende keer bij stil als u hardop kunt roepen dat een partij verboden moet worden.
lex
YENKO we gaan jou toch ook niet verbieden omdat je een andere mening "moslim mening" hebt over de PVV.



Zoals willem al melden leven we gelukkig in een vrij land waar iedereen bijna alles mag zeggen en typen.



De PVV wilt graag weten hoeveel geld er over die islamitische balk word gegooid en dat is meer dan wij bij elkaar durven te vermoeden.



Tja een dergelijk onderzoek hoe veel geld bespaard kan worden op zinloze projecten zodat bejaarden weer terug kunnen naar het bejaardentehuis.



Kortom is een gesubsidieerd project zinvol en draagt het bij tot een integratie in de samenleven dan zeg ik O.K. in het om een moskee te onderhouden dan stoppen.



Dat vind ik trouwens ook voor nederlandse kerken.



Lex
Egbert ten Hoeve / vuttende (semie) ambtenaar vmlg sr adviseur trainer crismanagement
Bij het lezen van de verzoeken om informatie van het PVV lid en de eerste reacties daarop van enkelen, was ik even bang, dat er niemand meer op de rails zou rijden die moeten leiden tot het juist behandelen van deze vragenreeks door de adressant, de gemeente Gilze Rijen. Gelukkig lees ik verderop reacties van ambtenaren die goed thuis zijn in deze materie. Daar ben ik toch trots op en geniet ik van. Niet omdat een PVV lid wordt gepareerd maar simpelweg, dat de vragen niet beantwoord hoeven te worden op de door het PVV lid verwachte manier. Hij en zijn partner zouden ook beter kunnen weten. Bovendien geven ze beiden de moed op zodra er onverwachte weerstand blijkt. Misschien heeft Wilders inmiddels weer ingegrepen?

Heel duidelijk een bewijs, dat er nog steeds ambtenaren zijn (en hopelijk blijven) die hun vak beheersen. Complimenten dus.

De kritieken op de PVV in het algemeen zijn bekend maar niemand doet er verder iets mee. Hopelijk weten de kiezers hun stem nog te herinneren en er de volgende keer iets anders mee te doen. Die vrijheid hebben we allemaal gelukkig. Het is wel een kwestie van de krant goed lezen en goed luisteren naar commentaren van deskundigen en vele anderen om je een mening te vormen. Vooral niet willen leven met de waan van de dag, zeg ik dan maar. Door zo bij de materie betrokken te blijven zie je automatisch, dat een partij als de PvdA het veel moeilijker heeft dan de PVV. Het huidige kabinet met daarin een meerderheid van de VVD heeft het nog veel moeilijker met de terugkerende jihadisten of de communisten/separatisten in de Ukraïne. Dat raakt mij veel meer dan de bodemloze put die subsidiepot heet. Of nou de moslims daarvan onbeperkt gebruik kunnen maken omdat onze gekozen volksvertegenwoordigers dat toestaan of dat de biljartclub daaruit ieder jaar een nieuwe biljarttafel koopt, kan ik niet tegenhouden. Ik kan alleen af en toe eens op de fiets naar een stemlokaal rijden. Ondertussen schaam ik me voor mezelf, dat ik niet veel actiever wil zijn in de lokale politiek om bijvoorbeeld als raadslid mede sturing te geven aan die lokale politiek. Van alles maar lukraak schrijven (roepen) in bijvoorbeeld een LinkedIn kolom is volstrekt zinloos heb ik al meerdere keren gelezen. Ik denk zelf ook dat dat zo is en daarom doe ik dat niet (meer) Een aanrader?
Roffa
De schreeuwerige bijdrage van YENKO levert (onbedoeld, maar toch) het overtuigende bewijs waarom een partij als de PVV in de weke politieke Nederland broodnodig is !
yenko
ik hoor hier stem dan op een andere partij.

de pvv is geen partij een partij heeft leden de pvv is een organisatie.

Ik wil best wel op een andere partij stemmen vind ik ook leuk om te doen alleen het problem hierin is dat ik als nederlandse staatsburger keer op keer te maken krijg met een eventuele aanval van een medemens die claimt het recht te hebben van deze aanval omdat er zogenaamd een machtige organisatie achter hem staat die het stimuleert en ondersteunt. met andere woorden er word tot geweld tegen mij aangezet en het word goedgekeurd door een politieke organisatie die hierin een vrijbrief voor geeft. dit is het kern van het probleem ik word belemmerd in mijn ontwikkeling. en wat moet ik hiermee ik ben 30 jaar geleden geboren in Rotterdam.
yenko
Roffel bewijst weer misschien onbedoeld maar toch dat een criminele organisatie als de pvv geen vrijheid van mening gunt aan nederlandse staatsburgers van buitenlandse origine.



de openbare ministerie is broodnodig.









Willem / Gemeenteambtenaar
@Yenko

Volgens mij heeft niemand gezegd stem maar op een andere partij. Volgens mij wordt (iig door mij) gezegd dat we hier in een land leven waar jij kunt zeggen dat je de PVV een criminele organisatie vindt en waar de PVV kan zeggen dat ze alle islamitische invloeden uit Nederland willen hebben. Ik ben het met beiden niet eens, maar ben blij dat beide kanten hun mening in vrijheid kunnen vertellen en dat ik mijn afwijkende mening ook vrij kan vertellen. Zodra je gaat oproepen om de PVV te verbieden zal je al snel het verwijt krijgen dat je de democratie hier niet waardeert en dat je dan maar moet 'oprotten naar je eigen land'. Nogmaals, niet mijn mening, maar ik denk dat je zelf de reacties van PVV'ers ook wel kan invullen, die je dus met dit soort reacties alleen maar in de kaart speelt.



En dat de PVV geen partij is in de klassieke zin van het woord, daar heb ik ook wel zo mijn bedenkingen bij. Aan de andere kant had de NSDAP in Duitsland in de jaren 30 en 40 wel gewoon leden en die geschiedenis kennen we ook. Feit is, dat als er genoeg mensen op de PVV stemmen, dat allochtone Nederlanders een moeilijke tijd tegemoet gaan. Laten we hopen dat dat niet gebeurt.
yenko
willem ben je nou piep of wil je het letterlijk niet zien. Ik kan het ook voor je spellen als je wilt.

mijn rechten als Nederlandse staatsburger woorden door deze politieke criminele terreur organisatie geschonden. En moedigd zijn achterban om hetzelfde te doen. De belangerijkste personeel van wilders is uit de organisatie gestapt vanwege het geheimhouden van een strafblad of personeel die eieren hebben gekozen voor hun geld. vrijheid van meningsuiting is geen vrijheid van meningsuiting meer als je aanzet tot geweld want dan is het een strafbare feit. Willem probeer deze 2 aspecten van elkaar te scheiden.
Willem / Gemeenteambtenaar
Ik zie het wel goed hoor. En vooropgesteld, ik deel jouw afkeer van de PVV. Maar welke van jouw rechten wordt geschonden dan volgens jou? Geen andere dan jij nu van de PVV schendt.



Zij willen minder marokkanen, jij wil minder PVV. Dat je zelf niet ziet dat jullie hetzelfde doen, kan ik niets aan doen. Jij gebruikt je vrijheid van meningsuiting om hen als criminele organisatie te bestempelen en roept op om hen te laten verbieden. Zij scheren jou voor het gemak over een kam met criminele allochtonen en roepen dat je paspoort afgepakt moet worden en jou de toegang tot nederlands grondgebied ontzegd moet worden.



Mijn punt is dat jullie allebei gebruik maken van je vrijheid van meningsuiting en dat dat een groot goed is wat we in Nederland moeten beschermen. Net als het recht om een partij (eenmans of niet) te starten om jouw politieke gedachtegoed uit te dragen. Ben jij het niet eens met het gedachtegoed van een andere partij, richt een tegenbeweging op en maak campagneposters met "Minder PVV". Dat recht heb je.



Maar waarschijnlijk wil je het gewoon niet zien en wil je alleen graag horen dat je gelijk hebt. Nou prima, het is verwerpelijk wat de PVV over allochtonen roept, maar dat recht hebben ze tot een rechter ze terugfluit.
wesselink
Bang dat er een beerput opengaat meneer de burgemeester??
Mr R.M. Dalmijn
Tja of dit nu Burgemeesters sterkste reactie is weet ik niet. Met het gemotiveerd beantwoorden kan een goed opgelijnde Gemeente niet alleen de eigen medewerkers enthousiasmeren maar zouden de resultaten nog weleens kunnen verbazen. De PVV voorop!
Kaas !
Benieuwd naar de uitkomst, goed dat er een PVV is!
Advertentie