of 63998 LinkedIn

Burgemeester vindt Wob-verzoek PVV 'getreiter'

Een Wob-verzoek van de PVV is de burgemeester van Gilze en Rijen in het verkeerde keelgat geschoten. De vragen kunnen gewoon aan een minister worden gesteld, stelt hij.

Een Wob-verzoek van de PVV is de burgemeester van Gilze en Rijen in het verkeerde keelgat geschoten. De vragen - met name over allochtonen - kunnen gewoon aan een minister worden gesteld, stelt hij.


Veel vragen
Bij de gemeente kwam op 18 juli een Wob-verzoek binnen dat is ondertekend door Tweede Kamerlid Machiel de Graaf. Hij vraagt achtereenvolgens om overzichten van alle organisaties en instellingen van migranten en allochtonen, alle namen en adressen van islamitische scholen, moskeeën, verenigingen en andere organisaties (inclusief 'koffiehuizen'), alle door voornoemde organisaties ingediende subsidieaanvragen en de afhandelingsadministratie daarvan en alle aanvragen voor omgevingsvergunningen - met correspondentie - door dezelfde organisaties. Ook wil de PVV weten hoeveel werk en kosten aan de afhandeling van al die subsidies en vergunningen verbonden zijn. Een medewerkster van de PVV bevestigt dat het verzoek aan alle gemeenten is gestuurd.

400 gemeenten treiteren
Burgemeester Jan Boelhouwer van de gemeente Gilze en Rijen maakt zich er boos over. 'Iedere burger, dus ook een Tweede Kamerlid, heeft het recht een beroep te doen op de Wob. Maar een politieke partij kan dat met één briefje naar de minister doen. Dat ze op deze manier 400 gemeenten treiteren staat me niet aan. Ik ben erg benieuwd of de PVV ook een claim van 1260 euro bij ons neer zal leggen als ze niet alle antwoorden krijgen. Eerlijk gezegd verheug ik me daar een beetje op.' Boelhouwer zou ze dan graag aan de schandpaal nagelen. Maar ook als het de PVV niet om die claim te doen is, is dit niet de weg, vindt hij.

Islamitische bouwaanvragen
Veel werk wil Boelhouwer dus niet kwijt zijn aan de kwestie. 'Een aantal vragen kunnen we sowieso niet beantwoorden. Er is vrijheid van vereniging, dus daarvoor moeten ze bij de KvK zijn. En of bouwaanvragen islamitisch zijn houden we natuurlijk ook niet bij.' Desalniettemin vindt hij het allemaal 'een hoop werk. We hebben hier al een à anderhalf fte ingezet om dit soort vragen te beantwoorden. Op vragen om informatie die ook elders te halen is, zitten we dus niet te wachten.' 

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door burgers op
Benieuwd naar de uitkomst, goed dat er een PVV is!
Door Willem op
Ik zie het wel goed hoor. En vooropgesteld, ik deel jouw afkeer van de PVV. Maar welke van jouw rechten wordt geschonden dan volgens jou? Geen andere dan jij nu van de PVV schendt.

Zij willen minder marokkanen, jij wil minder PVV. Dat je zelf niet ziet dat jullie hetzelfde doen, kan ik niets aan doen. Jij gebruikt je vrijheid van meningsuiting om hen als criminele organisatie te bestempelen en roept op om hen te laten verbieden. Zij scheren jou voor het gemak over een kam met criminele allochtonen en roepen dat je paspoort afgepakt moet worden en jou de toegang tot nederlands grondgebied ontzegd moet worden.

Mijn punt is dat jullie allebei gebruik maken van je vrijheid van meningsuiting en dat dat een groot goed is wat we in Nederland moeten beschermen. Net als het recht om een partij (eenmans of niet) te starten om jouw politieke gedachtegoed uit te dragen. Ben jij het niet eens met het gedachtegoed van een andere partij, richt een tegenbeweging op en maak campagneposters met "Minder PVV". Dat recht heb je.

Maar waarschijnlijk wil je het gewoon niet zien en wil je alleen graag horen dat je gelijk hebt. Nou prima, het is verwerpelijk wat de PVV over allochtonen roept, maar dat recht hebben ze tot een rechter ze terugfluit.
Door yenko op
willem ben je nou piep of wil je het letterlijk niet zien. Ik kan het ook voor je spellen als je wilt.
mijn rechten als Nederlandse staatsburger woorden door deze politieke criminele terreur organisatie geschonden. En moedigd zijn achterban om hetzelfde te doen. De belangerijkste personeel van wilders is uit de organisatie gestapt vanwege het geheimhouden van een strafblad of personeel die eieren hebben gekozen voor hun geld. vrijheid van meningsuiting is geen vrijheid van meningsuiting meer als je aanzet tot geweld want dan is het een strafbare feit. Willem probeer deze 2 aspecten van elkaar te scheiden.
Door Willem op
@Yenko
Volgens mij heeft niemand gezegd stem maar op een andere partij. Volgens mij wordt (iig door mij) gezegd dat we hier in een land leven waar jij kunt zeggen dat je de PVV een criminele organisatie vindt en waar de PVV kan zeggen dat ze alle islamitische invloeden uit Nederland willen hebben. Ik ben het met beiden niet eens, maar ben blij dat beide kanten hun mening in vrijheid kunnen vertellen en dat ik mijn afwijkende mening ook vrij kan vertellen. Zodra je gaat oproepen om de PVV te verbieden zal je al snel het verwijt krijgen dat je de democratie hier niet waardeert en dat je dan maar moet 'oprotten naar je eigen land'. Nogmaals, niet mijn mening, maar ik denk dat je zelf de reacties van PVV'ers ook wel kan invullen, die je dus met dit soort reacties alleen maar in de kaart speelt.

En dat de PVV geen partij is in de klassieke zin van het woord, daar heb ik ook wel zo mijn bedenkingen bij. Aan de andere kant had de NSDAP in Duitsland in de jaren 30 en 40 wel gewoon leden en die geschiedenis kennen we ook. Feit is, dat als er genoeg mensen op de PVV stemmen, dat allochtone Nederlanders een moeilijke tijd tegemoet gaan. Laten we hopen dat dat niet gebeurt.
Door yenko op
Roffel bewijst weer misschien onbedoeld maar toch dat een criminele organisatie als de pvv geen vrijheid van mening gunt aan nederlandse staatsburgers van buitenlandse origine.

de openbare ministerie is broodnodig.
Door yenko op
ik hoor hier stem dan op een andere partij.
de pvv is geen partij een partij heeft leden de pvv is een organisatie.
Ik wil best wel op een andere partij stemmen vind ik ook leuk om te doen alleen het problem hierin is dat ik als nederlandse staatsburger keer op keer te maken krijg met een eventuele aanval van een medemens die claimt het recht te hebben van deze aanval omdat er zogenaamd een machtige organisatie achter hem staat die het stimuleert en ondersteunt. met andere woorden er word tot geweld tegen mij aangezet en het word goedgekeurd door een politieke organisatie die hierin een vrijbrief voor geeft. dit is het kern van het probleem ik word belemmerd in mijn ontwikkeling. en wat moet ik hiermee ik ben 30 jaar geleden geboren in Rotterdam.
Door Roffel op
De schreeuwerige bijdrage van YENKO levert (onbedoeld, maar toch) het overtuigende bewijs waarom een partij als de PVV in de weke politieke Nederland broodnodig is !
Door Egbert ten Hoeve (gepensioneerd ambtenaar) op
Bij het lezen van de verzoeken om informatie van het PVV lid en de eerste reacties daarop van enkelen, was ik even bang, dat er niemand meer op de rails zou rijden die moeten leiden tot het juist behandelen van deze vragenreeks door de adressant, de gemeente Gilze Rijen. Gelukkig lees ik verderop reacties van ambtenaren die goed thuis zijn in deze materie. Daar ben ik toch trots op en geniet ik van. Niet omdat een PVV lid wordt gepareerd maar simpelweg, dat de vragen niet beantwoord hoeven te worden op de door het PVV lid verwachte manier. Hij en zijn partner zouden ook beter kunnen weten. Bovendien geven ze beiden de moed op zodra er onverwachte weerstand blijkt. Misschien heeft Wilders inmiddels weer ingegrepen?
Heel duidelijk een bewijs, dat er nog steeds ambtenaren zijn (en hopelijk blijven) die hun vak beheersen. Complimenten dus.
De kritieken op de PVV in het algemeen zijn bekend maar niemand doet er verder iets mee. Hopelijk weten de kiezers hun stem nog te herinneren en er de volgende keer iets anders mee te doen. Die vrijheid hebben we allemaal gelukkig. Het is wel een kwestie van de krant goed lezen en goed luisteren naar commentaren van deskundigen en vele anderen om je een mening te vormen. Vooral niet willen leven met de waan van de dag, zeg ik dan maar. Door zo bij de materie betrokken te blijven zie je automatisch, dat een partij als de PvdA het veel moeilijker heeft dan de PVV. Het huidige kabinet met daarin een meerderheid van de VVD heeft het nog veel moeilijker met de terugkerende jihadisten of de communisten/separatisten in de Ukraïne. Dat raakt mij veel meer dan de bodemloze put die subsidiepot heet. Of nou de moslims daarvan onbeperkt gebruik kunnen maken omdat onze gekozen volksvertegenwoordigers dat toestaan of dat de biljartclub daaruit ieder jaar een nieuwe biljarttafel koopt, kan ik niet tegenhouden. Ik kan alleen af en toe eens op de fiets naar een stemlokaal rijden. Ondertussen schaam ik me voor mezelf, dat ik niet veel actiever wil zijn in de lokale politiek om bijvoorbeeld als raadslid mede sturing te geven aan die lokale politiek. Van alles maar lukraak schrijven (roepen) in bijvoorbeeld een LinkedIn kolom is volstrekt zinloos heb ik al meerdere keren gelezen. Ik denk zelf ook dat dat zo is en daarom doe ik dat niet (meer) Een aanrader?
Door Lex op
YENKO we gaan jou toch ook niet verbieden omdat je een andere mening "moslim mening" hebt over de PVV.

Zoals willem al melden leven we gelukkig in een vrij land waar iedereen bijna alles mag zeggen en typen.

De PVV wilt graag weten hoeveel geld er over die islamitische balk word gegooid en dat is meer dan wij bij elkaar durven te vermoeden.

Tja een dergelijk onderzoek hoe veel geld bespaard kan worden op zinloze projecten zodat bejaarden weer terug kunnen naar het bejaardentehuis.

Kortom is een gesubsidieerd project zinvol en draagt het bij tot een integratie in de samenleven dan zeg ik O.K. in het om een moskee te onderhouden dan stoppen.

Dat vind ik trouwens ook voor nederlandse kerken.

Lex
Door Willem op
@Yenko
Ten eerste wil ik u er op wijzen dat u volgens mij uw capslock per ongeluk aan heeft staan.

En ten tweede wil ik u er op wijzen dat u in dit land vrij kan zeggen wat u van de PVV vindt. Dat is een vrijheid die veel andere mensen op deze wereld niet hebben. Niet toevallig vaak in landen waar politieke partijen met een afwijkende mening dan de regering ook verboden zijn. Sta daar volgende keer bij stil als u hardop kunt roepen dat een partij verboden moet worden.

Vacatures

Van onze partners