of 64707 LinkedIn

Burgemeester van der Laan biedt asielzoekers opvang

De afgewezen Amsterdamse asielzoekers mogen tijdelijk in een opvang bijkomen, zo schrijft burgemeester Van der Laan in zijn brief.
2 reacties

In totaal 88 uitgeprocedeerde asielzoekers die woonden in een tentenkamp in de Amsterdamse wijk Osdorp, kunnen tijdelijk terecht in opvang voor dak- en thuislozen. Dat staat in een brief van burgemeester Eberhard van der Laan.

Humanitaire redenen
De afgewezen asielzoekers mogen een maand in een opvang 'bijkomen', zo schrijft Van der Laan. ,,Het gaat hier om een uitzondering vanwege bijzondere humanitaire redenen en is alleen beschikbaar voor de maximaal 88 personen die volgens verschillende tellingen overnachten in het kamp.''

Bed-bad-broodvoorziening
In de brief staat dat het om ,,het aanbieden van een sobere bed-bad-broodvoorziening'' gaat. Volgens een woordvoerder van de burgemeester zal de helft van de asielzoekers terecht kunnen in Amsterdam, de andere helft in gemeenten in de regio en elders in het land. Zodoende hoeven ze niet op straat te bivakkeren.

Aanbod van Teeven
Staatssecretaris Fred Teeven (Justitie) bood vorige week de asielzoekers onderdak aan voor maximaal een maand, als ze mee zouden werken aan hun terugkeer. Dat gold zowel voor de Amsterdamse asielzoekers in Amsterdam, als die in Den Haag. Dat aanbod wezen de asielzoekers af.

Ontruiming tentenkamp
Volgens de zegsman van Van der Laan is Teeven op de hoogte van de gang van zaken. ,,Er is overlegd en we tarten hem absoluut niet. Het is namelijk niet de bedoeling dat deze mensen niet terugkeren.'' De rechter kan echter volgende week woensdag besluiten dat het tentenkamp ontruimd moet worden. ,,Dan moet er een humane oplossing liggen. De asielzoekers mogen zelf weten of ze er gebruik van maken of een andere oplossing zoeken.''

Handreiking
Pas als de rechter daadwerkelijk besluit dat het tentenkamp ontruimd moet worden, zullen de uitgeprocedeerde asielzoekers gebruik gaan maken van de handreiking, verwacht de gemeente. Ook de advocate van de asielzoekers heeft nog geen zicht op het animo voor de bijkomperiode. ,,Dat moet ik nog bespreken met ze, ik weet wat dat betreft niet goed wat ik kan verwachten'', liet zij in een reactie weten.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Easymoney (Financiën) op
Ik ben voor open grenzen en vrije handel. Dit betekent dus dat er geen belemmeringen mogen zijn voor migratie en immigratie. Ja, je leest het goed.
In een heilstaat (verzorgingsstaat) geldt niet de menselijk maat, maar de regels zijn heilig. In een heilstaat is het systeem bepalend en niet de mens. Tenslotte de overheid moet naar de belastingbetaler laten zien, dat zij met belastinggeld goed inzet.
Het resulaat zien wij dagelijks op TV, en het levert onmogelijke discussies op. Beide kampen hebben gelijk, maar uiteindelijk kun je immigratie niet tegenhouden.
En laten wij niet vergeten, wij hebben al miljoenen mensen opgenomen. Wij helpen de zuidelijke landen, de banksector, de pensionado's, onze soldaten vechten tegen terreur. En zoals een echte heilstaat, wij verkondigen het goede woord van nederland (met het wijsvingertje natuurlijk).
En wie moet je hiervoor bedanken: de belastingbetaler en de ondernemers.
Door Helder op
Uitgeprocedeerde asielzoekers bestaan niet, ze zoeken asiel of ze zijn uitgeprocedeerd. In dat laatste geval moeten ze het land uit.

Vacatures

Van onze partners