of 59162 LinkedIn

Burgemeester Van Aert van Best vervangen na woonplaatsrel

PvdA'er Van Aert besloot in augustus om af te zien van een tweede ambtstermijn in Best omdat hij er niet meer wil wonen. Zijn benoeming loopt tot 1 september 2018. De burgemeester heeft een koophuis in Boxtel en huurt een appartement in Best.
3 reacties

De Brabantse gemeente Best krijgt op korte termijn een waarnemend burgemeester omdat burgemeester Anton van Aert sinds afgelopen zomer ziek thuis zit na een rel over zijn woonplaats. Commissaris van de koning Wim van de Donk heeft dat besloten, aldus zijn woordvoerder maandagavond.

Geen herbenoeming
PvdA'er Van Aert besloot in augustus om af te zien van een tweede ambtstermijn in Best omdat hij er niet meer wil wonen. Zijn benoeming loopt tot 1 september 2018. De burgemeester heeft een koophuis in Boxtel en huurt een appartement in Best. In de zomer was er ophef omdat duidelijk was geworden dat hij zich om fiscale redenen nooit officieel heeft ingeschreven in Best.

Waarnemer
Van Aert wilde definitief terugkeren naar Boxtel maar de gemeenteraad eiste dat hij in Best bleef wonen en daarom besloot de burgemeester om af te zien van een herbenoeming. Het is nog onduidelijk of de komst van een waarnemer ook een definitief afscheid is voor Van Aert. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jan op
Laat dat woonplaatsvereiste voor burgemeesters toch los. Als hij in geval van calamiteiten maar tijdig op het gemeentehuis is. En anders is er wel een loco-burgemeester oproepbaar. Over de woonplaats van (externe) wethouders doen we toch ook al niet meer moeilijk? Om nog maar te zwijgen over de woonplaats van hoge ambtenaren. Trouwens, in deze tijd van flexwerken, sociale media en skypen is de plek waar je bent toch minder belangrijk? Als je maar bereikbaar bent. En je woonplaats zegt niets over je betrokkenheid bij je werkgemeente.
Door Marquis de Canteclair (Civ em.) op
Dus betaalt Best nu best 93% voor de rest van het aardse bestaan van Van Aert
Door Simon Henk Luimstra (beleidsadviseur sociale domein / procesmanager) op
Hoezo ziek? of ook nog misbruik van sociale vangnetten om fiscale redenen?