of 59250 LinkedIn

Burgemeester Utrecht in gesprek met al Fitrah

Islamitisch Centrum AlFitrah
Islamitisch Centrum AlFitrah
2 reacties

De Utrechtse burgemeester Jan van Zanen heeft in een gesprek met de stichting al Fitrah zijn zorgen geuit over het gebrek aan openheid van de stichting en over de vermeende beïnvloeding van levens- en denkwijzen van bezoekers van de moskee en stichting, onder wie kinderen. Dat heeft de gemeente woensdag laten weten.

Beterschap
Al Fitrah heeft beterschap beloofd en gaat meer openheid geven over wat er gebeurt en wordt besproken tijdens activiteiten van de stichting. Ook heeft het laten weten mee te werken aan een onderzoek naar de pedagogische effecten op kinderen die daar lessen volgen.

Afkeer
Van Zanen zocht contact met de stichting naar aanleiding van een artikel van NRC afgelopen zaterdag dat de moskee voor problemen zorgt in de Utrechtse wijk Overvecht. Volgens de krant zou de moskee kinderen opvoeden met een afkeer van de Nederlandse maatschappij. Ook zouden leden van de moskee gematigde moslims aanspreken op 'on-islamitisch' gedrag. Daarnaast zouden ze proberen te voorkomen dat kinderen op de basisschool naar muziek luisteren en naar films kijken. Door de lessen bij Al Fitrah zouden sommige kinderen geen gezag meer accepteren van autochtone 'ongelovige' leraren, schreef NRC op basis van eigen onderzoek.

Commotie
Al Fitrah benadrukt dat zij de ontstane commotie betreurt. De stichting ziet volgens de gemeente in dat dit een gevolg is van het eerdere gebrek aan openheid. In januari staat een vervolggesprek gepland. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door August Biels (gewezen ambtenaar) op
Alsof het veel gaat uitmaken: het gros van de ouders doet hun kinderen op zo'n school omdat ze e als ouder zo over denken. En met die iedeëen hun kinderen ook opvoeden.

Pak die ouders aan: en zet ze uit. Minder, minder, minder. Veel minder.
Door KoosZ op
Dat gaat dus niks worden. Burgemeester Jan van Zanen is VVD-er en dat betekent per definitie ongeschikt om een probleem behoorlijk aan te pakken.

Deze week weer 2 gevallen van politieke vriendjes een leuk baantje bezorgen:
CdK Gelderland en VVD-er Corneille benoemt Loek Hermans tot wnd. burgemeester in Zutphen.
Minister V&J Van der Steur en VVD-er benoemt Erik Akerboom tot nationale politiechef.

De schaamteloosheid van de VVD is werkelijk stuitend.