Advertentie

Burgemeester trouwt paren bij jubileum homohuwelijk

Lesbiennes en homostellen kunnen op vrijdag 1 april in Amsterdam door burgemeester Eberhard van der Laan in de echt worden verbonden. Op die datum is het precies 10 jaar geleden dat het burgerlijk huwelijk werd opengesteld voor paren van hetzelfde geslacht. ,,De burgemeester wil graag bijdragen aan dit speciale moment’’, aldus een woordvoerster van de gemeente.

14 maart 2011
Primeur Amsterdam
Tien jaar geleden had Nederland de primeur, in Amsterdam. Oud-burgemeester Job Cohen trouwde toen vier stellen van hetzelfde geslacht. ,,De burgemeester in Amsterdam is beëdigd om mensen te trouwen, maar doet dit slechts heel incidenteel’’, aldus de zegsvrouw.

Snel in ondertrouw
Stellen die in Amsterdam willen trouwen op het jubileum van het homohuwelijk moeten wel opschieten, de uiterste datum om in ondertrouw te gaan is donderdag 17 maart.

Henk Krol
Het COC in Amsterdam organiseert tal van activiteiten rondom het jubileum van het homohuwelijk. Niet alleen hebben zij Van der Laan gevraagd zich beschikbaar te stellen als trouwambtenaar, ook de oprichter van de Gay Krant, Henk Krol, is beschikbaar voor de bijzondere trouwceremonie.

Gay Capital
Amsterdam zal zich in het weekend van 1 april promoten als ; Gay Capital' van de wereld. In de Westergasfabriek is een tentoonstelling en een debat en kunnen trouwlustigen de beurs Gay Bride bezoeken.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Ruud Mank / Beleidsmedewerker
Wel weer lullig om dit op 1 april te doen. Zo wordt dit onderwerp nooit serieus genomen.
Advertentie