of 58952 LinkedIn

Burgemeester Tilburg heeft impact van zijn quote onderschat

Burgemeester Peter Noordanus van Tilburg heeft de impact van zijn quote over de homowijk in Tilburg onderschat. Het bericht over een speciale wijk voor homo's bleek een hoax.
2 reacties

Burgemeester Peter Noordanus van Tilburg vindt het vervelend dat de media op het verkeerde been zijn gezet door zijn bijdrage aan een grap over een homowijk in Tilburg. Hij zegt dat hij de impact van zijn bijdrage heeft onderschat. Hij is bereid met de betrokken hoofdredacteuren in gesprek te gaan.

Impact
‘Ik heb een quote gegeven met de intentie om homo-emancipatie onder de aandacht te brengen, en niet om de media en de samenleving op een verkeerd been te zetten. Dat is wel gebeurd en dat vind ik vervelend. Ik heb de impact van mijn quote onderschat’, laat hij donderdag in een verklaring weten nadat de pers boos op hem werd.

Boze brieven
NRC Handelsblad, de NOS en Omroep Brabant stuurden donderdag boze brieven aan de PvdA-burgemeester. NOS en NRC menen dat ze door gemeente doelbewust op het verkeerde been zijn gezet. Ze vinden het optreden van de burgemeester ‘volstrekt onaanvaardbaar’.

Onomstreden en betrouwbaar
Omroep Brabant zegt dat de burgemeester willens en wetens heeft meegewerkt aan een actie die niet waar was. ‘Een burgemeester dient onomstreden te zijn. Betrouwbaarheid staat daarbij voorop. Uw medewerking aan voornoemde actie heeft dat vertrouwen geschaad’, schrijft hoofdredacteur Henk Lemckert.

Dubieuze bronnen
Persbureau ANP zet de gemeente Tilburg op de lijst met dubieuze bronnen, liet hoofdredacteur Marcel van Lingen weten. ‘Het is kennelijk zo dat we alle informatie van de gemeente Tilburg eerst elders moeten verifiëren. Het optreden van de gemeente past niet bij een overheidsorganisatie. Het is maar een dag per jaar 1 april en zelfs op die dag past het niet.’

Laconiek
In de Tilburgse gemeenteraad wordt vooral laconiek gereageerd. D66, CDA en PvdA vinden de pers kinderachtig, flauw of kleinzielig. De VVD vindt de rol van de burgemeester geen issue. Veel partijen vinden de grap geslaagd. Alleen Hans Smolders van de Lijst Smolders Tilburg noemt de grap van de burgemeester ontoelaatbaar en zegt dat hij zijn geloofwaardigheid nog verder is verloren.

Roze maandag
Het plan voor een homowijk in Tilburg was een grap van de organisatie van Roze Maandag op de Tilburgse kermis. Volgens de drie initiatiefnemers was het een statement tegen intolerantie naar de homogemeenschap in Nederland.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Suzan op
Dat de krant liegt, bedriegt en hyped, is aan hen, Maar omdat iedereen liegt, mag een burgemeester dat ook doen? Is dat de mores die nu wint? Is dat de nieuwe integriteit? Dus als iedereen op straat elkaar op zijn gezicht slaat, moet de politie ook maar mee gaan doen, zo? Ik ben blij dat er weer een aanleiding is om met ethiek in de weer te gaan, misschien dat de kranten dit voorbeeld gebruiken om ook naar binnen te kijken. Blijft het feit staan dat een benoemde ambtsdrager niet heeft ingegrepen, de situatie meer dan een dag heeft laten voortbestaan en willens en wetens heeft meebedrogen en aan het eind van het liedje niet verder komt dat dat hij het vervelend vindt dat mensen zich genept voelen...Oh, maar omdat de krant ook weleens hyped (en ik dan zelf kan kiezen of ik er geld aan uitgeef of niet) mag de burgemeester (voor wie ik niet kan kiezen) er gewoon een schepje bovenop doen, wat een kronkel!
Door Ellen op
De kranten moeten niet zo piepen. Zelf ontketenen ze heksenjachten en Project-X taferelen met hun hijgerige berichtgeving, allemaal úíterst verantwoord natuurlijk, en nu ze er zelf eens voor een karretje gespannen zijn gaan ze lopen griepen en op hun strepen staan.
Stijlloos, NRC en NOS. Heel erg kinderachtig.