of 59082 LinkedIn

Burgemeester Steenbergen stopt om 'verziekte cultuur'

Het college van Steenbergen, met in het midden Saskia Bolten.
Het college van Steenbergen, met in het midden Saskia Bolten.
9 reacties

Burgemeester Saskia Bolten van Steenbergen dient anderhalf jaar na haar komst haar ontslag in omdat de cultuur op het gemeentehuis verziekt is en omdat het haar niet is gelukt dat te veranderen. Ze schrijft dat in een verklaring aan de raad die in handen is van Omroep Brabant.

Vertoning
Ze concludeert dat er geen steun is te verwachten voor een verbetering in cultuur. ,,Ik heb geen zin meer om aan deze vertoning mee te werken. Ik kan door gebrek aan steun mijn ambt niet goed vervullen. Ik ben het beu dat er met mij gesold wordt.''

Nauwelijks dualisme
In de verklaring constateert ze dat wethouders op een respectloze manier communiceren over raadsleden en ambtenaren. ,,Ik heb daar onvoldoende verandering in kunnen brengen. In plaats daarvan ontstond een sfeer van irritaties en verwijten.'' Door de verhouding tussen wethouders en coalitiefractievoorzitters is nauwelijks sprake is van dualisme, constateert Bolten.

Misvormd beeld
Ze zegt dat er over haar een totaal misvormd beeld is geschetst. Het probleem in het bestuur en de organisatie werd volgens haar verengd tot een samenwerkingsprobleem tussen haar en de gemeentesecretaris, de hoogste ambtenaar. Saskia Bolten was eerder wethouder in Delft. De gemeente Steenbergen kon nog niet reageren.
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jan op
Volgens mij is dit artikel inmiddels achterhaald. Ze gaat toch door.
Door Jhr. van Avezathe en Zottegem (Observant) op
Saskia Bolten heeft kennelijk vat op de Brabantse gezelligheid gekregen. Deze Delftse is geen Ons Moeder van Steenbergen geworden. Misschien een idee voor 2014:
BB, bedenk eens een quiz: Welke gemeente wordt nog wel integer bestuurd ? De locale bestuurscultuur bestaat voornamelijk uit grote ego's en piepkleine zielen.
Door Mijn mening op
Helaas is die moed niet aanwezig in Almelo...alwaar de bestuurcultuur ondanks alle "leermomenten" uit diverse rekenkameronderzoeken nog net zo verziekt is als al die jaren ervoor. Zoveel leermomenten...en nog niets ervan geleerd. Het wordt tijd voor een schone bezem die door onafhankelijken zijn gemaakt. Want die cultuur zit vastgeroest....blijkt nog steeds!!!
Door Jos Praat (beleidfsmedewerker) op
Moedig mens, die Saskia Bolten. Durft tenminste de dingen bij de naam te noemen en haar eigen feilen toe te geven.
Door Martin Stoelinga (raadslid Delft) op
Beste Saskia In Delft heb je nooit aan dualisme gedaan, ennu weet je hoe dat voelt.
Ik hoop dat je nu wat geleerd heb. Martin
Door Vastgoedmeisje op
hoor en wederhoor?
Door Lezer (Lezer) op
Die halve foto's boven artikelen op de BB site zijn mij altijd al een doorn in het oog. Deze slaat alles. Alle hoofden zijn eraf. Steenbergen, een gemeente als een kip zonder kop.
Door Pierre op
Wat is nu nieuw aan die constatering over het dualisme? Dat heeft gemeente toch ook met externe adviseurs al geconstateerd?
Werk aan de winkel voor de Commissaris der Koning.

Tijd ook voor een discussie over opdoeken van een groep samengevoegde boerendurpkes met achterbakse bestuurders.
Tja, en voor Bolten ook vervelend. Of dat nou met haar signatuur te maken heeft of met karakters, ik denk het laatste.
Door Gerben op
Waarom ontbreekt hier de politieke achtergrond van deze uittredende burgemeester ?

Ze is GroenLinks en diverse van haar partijgenoten gingen haar de afgelopen jaren voor (Blaricum, Alphen a/d Rijn, Hardinxveld). Kennelijk past de bestuurdersketting niet zo bij de milieuridderspartij.