of 59082 LinkedIn

Burgemeester Steenbergen met verlof gestuurd

Burgemeester Saskia Bolten van Steenbergen is met verlof gestuurd. De gemeente krijgt per direct  waarnemend burgemeester.
1 reactie

Burgemeester Saskia Bolten van Steenbergen is met verlof gestuurd en de gemeente krijgt per direct en voor onbepaalde tijd een waarnemend burgemeester. 

Dijkgraaf
Het gaat om CDA'er Joseph Vos, voormalig dijkgraaf in waterschap Brabantse Delta. Commissaris van de Koning Wim van de Donk heeft dat maandag besloten.

Onwerkbare situatie
Woensdag lekte een kritische verklaring uit die de burgemeester in voorbereiding had. Volgens de verklaring wilde ze haar ontslag indienen omdat ze zich niet genoeg gesteund voelde. Donderdag legde ze uit dat de verklaring nooit had mogen worden verstuurd. Ze wilde toch aanblijven. 
Maar omdat er een 'onwerkbare situatie' was ontstaan, zegde de gemeenteraad het vertrouwen in haar op. 

Goed misgegaan
De gepensioneerde Vos (65) krijgt alle taken van een burgemeester maar hij krijgt ook een speciale opdracht. Hij moet onderzoeken of het mogelijk is dat Bolten haar taken na zekere tijd weer kan hervatten, staat in de opdracht. ,,Het is goed misgegaan. De naam van de gemeente is beschadigd. We gaan opnieuw beginnen'', aldus Van de Donk maandag in een toelichting.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door JHAGM Sneuf van Toetellaere op
Het mislukte met het Groen Links regeren,
nu gauw Rechts zakken vullen eren....
93% van Laatstgenoten salaris ten laste blijvend van Steenbergen en op naar het volgende bijbaantje (want dat mogfen ex bestuurders wel natuurlijk....Ook al zijn ze mislukt) Prettige feestdagen en vooral een Gelukkig Nieuwjaar voor de belastingbetalers en gewone gepensioeerden