of 64120 LinkedIn

Burgemeester Smit van Oldambt doet aangifte wegens lek

Maandagavond werd besloten dat er bij Beerta, vlakbij Blauwestad, een noodopvang voor maximaal duizend vluchtelingen komt. Afgesproken werd dat het besluit tot dinsdag geheim zou blijven zodat eerst omwonenden geïnformeerd konden worden.
3 reacties

Burgemeester Pieter Smit van de Groningse gemeente Oldambt gaat aangifte doen van het lekken van informatie over de noodopvang bij Beerta. Dat meldt de gemeente donderdag.

Noodopvang
Maandagavond werd besloten dat er bij Beerta, vlakbij Blauwestad, een noodopvang voor maximaal duizend vluchtelingen komt. Afgesproken werd dat het besluit tot dinsdag geheim zou blijven zodat eerst omwonenden geïnformeerd konden worden. De komst van de noodopvang lekte echter eerder uit via Facebook. Een woordvoerder van de gemeente zegt niet te weten wie het bericht op Facebook heeft geplaatst. Evenmin kon hij zeggen wanneer de burgemeester precies aangifte gaat doen. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Caroline op
D66-er hè, die Smit. Openheid, transparantie en meer van dat soort woorden liggen hem voor in de bek. Maar hij weet niet hoe hard hij naar de politie moet hollen als een voornemen een paar uurtjes eerder op Facebook staat. #schijtliberaal
Door H. Wiersma (gepens.) op
Hoever ga je met het benoemen van onderwerpen/projecten als geheim? Daarmee moet je m.i. binnen het openbaar (!!!!) bestuur terughoudend zijn. Het vluchtelingenvraagstuk en de opvang daarvan lijkt me nou niet een onderwerp voor geheimhouding. Kortom Pieter Smit en zijn college kunnen maar beter eens bij zichzelf te rade gaan dan besluiten nemen uit het jaar nul.
Door loekoek (vm. jur.medew.gsd) op
Dat aangifte doen wegens lekken, begint zo langzamerhand de feitelijke problematiek te overvleugelen. Het lijkt een beetje op afleiden van de werkelijke problematiek. De aangever zegt daarmee m.i. kijk mij eens belangrijk zijn. Of burgers eerst geïnformeerd worden, is niet zo relevant wanneer het besluit er al ligt en toch niet is terug te draaien. Voldongen feit politiek heet zoiets.