of 64120 LinkedIn

Burgemeester Schiedam dient ontslag in

Burgemeester Wilma Verver van Schiedam dient met ingang van woensdag 15 juni haar ontslag als burgemeester in.
5 reacties
Burgemeester Wilma Verver van Schiedam dient met ingang van woensdag 15 juni haar ontslag als burgemeester in. Zij heeft haar besluit woensdag bekendgemaakt aan de Commissaris van de Koningin Jan Franssen.

Negatieve publiciteit
Als reden voor haar ontslag noemt Verver de aanhoudende negatieve publiciteit over haar persoon en haar gezin. Verver kwam in opspraak door berichten dat ze misbruik had gemaakt van haar positie in een privégeschil met een Schiedamse aannemer. De aannemer had beslag op de woning van Verver laten leggen omdat ze weigert een rekening van ruim drie ton voor een verbouwing te betalen. Volgens bronnen binnen het Schiedamse stadskantoor is daarna opdracht gegeven om het bedrijf niet meer in aanmerking te laten komen voor klussen van de gemeente.

Baan
Daarnaast waren er berichten dat de burgemeester een werkloze zoon van een bevriende VVD-politica buiten alle procedures aan een baan binnen de gemeente heeft geholpen. Ook zou de gemeente Schiedam verschillende keren het bedrijf van de zoon van Verver hebben ingehuurd voor een busrit van het college naar Leeuwarden voor 2430 euro.

BING-onderzoek
Naar aanleiding van de berichten was Verver eind mei met verlof gegaan, in afwachting van de uitslag van een BING-onderzoek naar machtsmisbruik, dat in opdracht van de gemeenteraad werd verricht. Dat onderzoek is eind juni klaar.

Hetze
Burgemeester Verver schrijft aan Franssen dat haar besluit losstaat van het onderzoek. In de brief over haar vertrek laat zij de commissaris weten dat zij in de 'hetzeachtige sfeer' die de afgelopen tijd is ontstaan, 'niet meer kan en wil functioneren'.

Vrijbrief
'Er is een soort vrijbrief ontstaan om alle vormen van emotie te adresseren aan de burgemeester. Dit treft niet alleen mijn functioneel handelen maar bovenal mijn privéleven. De afgelopen jaren vond men voor bedreigingen en intimidatie al snel de weg naar mijn privé-omgeving. De recente publicaties hebben dit versterkt. Daarnaast is mijn gezin op een zodanig onbetamelijke wijze betrokken in de publicaties, dat het gevoel van onrecht en onmacht ten koste gaat van mijn gezinsleden.'

Overleg 
Franssen voert op korte termijn overleg met de fractievoorzitters van gemeenteraad in Schiedam over de situatie.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jonge (Klare) op
@ M. Driessen

Ik heb meer vertrouwen in het onderzoek van een commercieel adviesbureau dan in het oordeel van een rechter. Om over het oordeel van de gemeenteraad maar te zwijgen. Want de politiek zal Verver indekken, al was het alleen maar omdat ze boter op het hoofd heeft (d.w.z.: bekend was met de handel en wandel van haar burgemeester).

De meeste boter zit overigens bij de CdK (tevens partijgenoot) Fransen. Die heeft haar - ondanks minder goede referenties uit haar vorige gemeente Voorschoten - toch laten 'promoveren' naar Sciedam, een gemeente met veel meer inwoners.
Door vraagje op
Wat ik me afvraag: is dat blonde haar nou echt of geverfd (zie foto).
Ach, nou snap ik pas wat @John bedoelt.
Door Jonge (Klare) op
Goed dat het onderzoek van BING naar de handel en wandel van mevr. Verver wordt doorgezet. Pas dan kan een werkelijk oordeel over deze (ex)burgemeester worden gegeven.
Door John (adm. medewerker) op
Boter op het hoofd?
Door Joschke op
De publiciteit is niet negatief, haar handelen is negatief en een burgemeester onwaardig. Dit ontslag is door haar zelf verkozen, dus recht op wachtgeld of wat dan ook uit den boze moeten zijn.

Vacatures

Van onze partners