of 64621 LinkedIn

Burgemeester René Roep van Vlissingen stapt op

René Roep stapt op als burgemeester van Vlissingen. Hij was onder vuur komen te liggen vanwege een onderzoek naar zijn declaratiegedrag.
9 reacties

De door zijn declaratiegedrag in opspraak geraakte Vlissingse burgemeester René Roep stapt op. Dat heeft hij donderdagmiddag in het Vlissingse gemeentehuis bekendgemaakt.

Hard oordeel
Een meerderheid van de gemeenteraad had laten weten niet verder te willen met Roep en had gedreigd met een motie van wantrouwen. Een raadscommissie velde maandag in een rapport over het declaratiegedrag van het college van burgemeester en wethouders een hard oordeel over Roep en oud-wethouder Jacques Damen. In het rapport stond onder meer dat Roep onterecht huisraad heeft gedeclareerd. Ook kreeg Roep het verwijt dat hij de regels voor het indienen van declaraties veranderde, zonder de raad daarover in te lichten.  

Eer aan zichzelf
Het rapport zou donderdagavond besproken in de raadsvergadering. Maar Roep heeft besloten de eer aan zichzelf te houden door nog voor de raadsvergadering zijn ontslag bekend te maken. 
Roep gaf toe dat hij niet altijd even handig heeft gehandeld, maar wees er wel op dat hij niets verwijtbaars heeft gedaan. Om de 'bestuurbaarheid van de stad' niet in gevaar te brengen, besloot hij op te stappen. 

De 60-jarige CDA-er Roep was sinds december 2010 burgemeester van Vlissingen.
 
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Alb.Mulder sr (Een eerlijke burger) op
Hr roep die moet zich schamen,wat U gedaan heeft noemt men DIEFSTAL,en dat verwacht je zeker niet
van een burgemeester WERKELIG SCHANDALIG
Door enst (ambtenaar) op
Overal zien we de "zonnekoninkjes" vallen. Overal maken bestuurders handig gebruik van het politieke uitgangspunt dat het er niet om gaat "wat het is", maar "wat het lijkt. Of Rep regels heeft ovetreden is minder van belang dan of hij laat zien zichzelf steeds de vraag te stellen of iets moreel juist is." Aannemende dat de schets van de persoon door @Ad juist is, dan lijkt het terecht dat hij opstapt. Dit soort bestuurders raken uit de mode!
Door Jan op
En gewoon wachtgeld tot zijn 65e natuurlijk....
Door Tony Manders op
Eer aan zichzelf, hoe kun je hier nog spreken over eer, deze achterbakse dief moet aangeklaagd worden.
Door Ad (adviseur) op
@Van Velzen. Prijzenswaardig dat je het opneemt voor deze man. Maar leg eens uit dat het 'normaal' is en binnen de regels dat je huisraad declareert. En het invoeren van een creditcards leidt al snel tot ondoorzichtigheid. Dat kun je ook aan je Vissingse theewater toch wel aanvoelen. En als er dan gedonder van komt dan wordt de schuld afgewenteld op ofwel de onduidelijkheid van regels (waarom niet gecheckt dan?) ofwel medewerkers die het niet goed deden (zoals de secretaresses, flink hoor!!). In Gilze Rijen is ie na zijn benoeming al snel begonnen een als integer bekend staande gemeentesecretaris te schofferen en buiten te werken, hetgeen de gemeenschap veel geld heeft gekost. Hij omringt zich graag met vazallen en ja-knikkers, zodat hij geen kritiek op zijn handelen krijgt, want daar kan hij echt niet tegen. Nee, zo'n bestuurder kun je niet integer noemen en had niet benoemd moeten worden, Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald, derhalve lof aan de gemeenteraad van Vlissingen die te kennen gaf niet verder te willen met hem. Hij verdient het gewoon om aan de kant te worden gezet. Dat het een menselijk drama is, staat buiten kijf. Maar in dit soort zaken moeten we niet emotioneel maar rationeel handelen. Het strekt hem tot eer dat hij zelf opstapte, maar meer credit verdient hij echt niet. En nu maar hopen dat hij nooit meer in een dergelijke positie komt. Laat 'm maar gaan vissen. Water genoeg in Zeeland.
Door Tom op
Tsjonge..jonge... het is wel heel heel heel erg dom van hem . Hij wist (!!!) van te voren dat dit echt niet kon. Ik begrijp niet dat z'n vrouw hem hierover niet gecorrigeerd had of is het juist haar idee? dan had Troep zelf ook kunnen bedenken dat dit echt niet kon. Shame on you both Mr and Mrs TROEP!!!! Nu krijgen ze (ja beide) levenslang en dit komt nooit meer goed helaas.
Door Jaap van Velzen (Vlissinger) op
Roep is slachtoffer geworden van Vlissings' eigen declaratiesysteem. Hij heeft geen regels overtreden, zoals hij zelf ook meldt, maar liep vast in onduidelijkheid. Ondertussen werd hij gemold door de letterlijk duizenden reacties - zoals tegenwoordig gebruikelijk - van 'hardwerkende gewone burgers' die hem afmaakten en vooral NOOIT kreeft hadden gegeten of konden genieten zoals Roep. Zijn eigen conclusies - onbestuurbaarheid - zijn terecht, maar de aanleiding ertoe niet. Hoogstens ongelukkig. Inmiddels heeft Vlissingen twee colleges verloren aan onwillige ambtenaren, nu een burgemeester aan onhandigheid. Gelukkig was ik toch al niet van plan om in de politiek te gaan..
Door JRS Jaarda (gepensioneerd) op
Onbegrijpelijk dat iemand zo dom kan doen.
Door August Biels (gewezen ambtenaar) op
Nu nog aangifte doen...