of 65378 LinkedIn

Burgemeester Rehwinkel zegt over 2 jaar politiek vaarwel

Burgemeester Rehwinkel van Groningen kondigde eerder al aan dat hij over twee jaar geen tweede termijn ambieert. Nu zegt hij ook de politiek te verlaten.
3 reacties

Burgemeester Peter Rehwinkel van Groningen hoopt op een baan buiten de politiek en het openbaar bestuur. Dat zegt hij vrijdag in het Dagblad van het Noorden. Rehwinkel vertelde de Groningse gemeenteraad deze week al dat hij bedankt voor een tweede termijn als burgemeester van Groningen. Nu blijkt dat hij ook de politiek uit wil.

Andere wending

Rehwinkel wil zijn huidige ambtstermijn tot 2015 volmaken. Daarna maakt hij de weg vrij voor een nieuwe burgemeester. ,,Ik ben op een leeftijd dat ik mijn leven graag een andere wending wil geven”, zegt hij in de krant.

 

Veel kritiek

Reden voor zijn besluit is dat de provincie Groningen voor een grote herindeling staat en Rehwinkel vindt dat bij een heringedeelde gemeente ook een nieuwe burgemeester past. De burgemeester kreeg veel kritiek op zijn functioneren als regioburgemeester en voorzitter van de Veiligheidsregio Groningen. Zo had hij vorig jaar februari bij de aanpak van het hoogwater in Groningen een conflict met de huidige Groningse gedeputeerde Yvonne van Mastrigt, toen nog burgemeester van Hoogezand-Sappemeer. Zij legde haar functie als vice-voorzitter van de Veiligheidsregio neer nadat samenwerking met Rehwinkel niet meer mogelijk was. Ook werd hem tijdens de Facebookrellen in Haren verweten weinig behulpzaam te zijn geweest.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Grizel op
2015 dus, daarna wachtgeld tot volgende verkiezingen die glansrijk worden gewonnen door de Pvda, daar zorgt de NOS wel voor, en dan minister.
Heerlijk leventje die socialisten van tegenwoordig.
Door J. Hak op
Vooral als voorzitter van de Veiligheidsregio Groningen heeft Rehwinkel flinke steken laten vallen (o.a. Harense rellen). We zullen het maar op zelfkennis houden dat hij geen tweede termijn ambieert.
Door willem op
Maak je maar geen zorgen. Over twee jaar functioneert de PvdA-baantjescarrousel nog steeds en ligt er weer een goedbetaalde baan voor je in het verschiet.