of 59244 LinkedIn

Burgemeester Pieter Smit van Oldambt overleden

Burgemeester Pieter Smit van Oldambt is onverwachts op vierenvijftigjarige leeftijd overleden, meldt de Groningse gemeente op haar website.

Burgemeester Pieter Smit van Oldambt is onverwachts op vierenvijftigjarige leeftijd overleden, meldt de Groningse gemeente op haar website. 

'Acute schok en ongeloof'

De gemeente laat weten dat de schok en het verdriet om het plotse overlijden van Pieter Smit intens is. 'Onze gedachten zijn bij de familie van Pieter', aldus de gemeente. 'Pieter Smit was een geliefd burgervader. Er zal ongetwijfeld nog veel over hem gesproken worden. Maar voor nu, voor dit moment van acute schok en ongeloof, vragen wij u om de familie de ruimte te geven voor het stilstaan bij hun verlies', is verder te lezen in de kennisgeving. 

 

Natuurlijke doodsoorzaak

De straat waar Smit met zijn familie woonde, werd begin dinsdagavond door de politie afgezet voor onderzoek. Daarbij was ook de technische recherche aanwezig. Die heeft inmiddels vastgesteld dat Smit is overleden aan een hartstilstand, meldde loco burgemeester Laura Broekhuizen in een persconferentie.

 

'Solide' burgemeester

Smit (D66) maakte aanvankelijk carrière bij de politie Haaglanden en werd in maart 1994 raadslid in Zoetermeer, waar hij tussen april 2006 en augustus 2010 ook wethouder was. Op 1 september 2010 werd Pieter Smit benoemd tot burgemeester van de fusiegemeente Oldambt. Die functie bekleedde hij op solide wijze, vertelt een 'verslagen en verdrietige' Commissaris van de Koning René Paas aan RTV Noord. 'Iemand waar je hele zware klussen aan kunt toevertrouwen. Het is echt heel erg dat hij er niet meer is. Voor zijn vrouw, kinderen en familie, maar ook voor het openbaar bestuur van Groningen.'

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.