of 59794 LinkedIn

Burgemeester Noordanus wil betere controle bij Willem II

‘Ik wil betere surveillance en tourniquets bij de ingangen zodat mensen ordentelijk gefouilleerd worden. De eenvoud waarmee je spullen in het stadion kunt brengen is niet meer van deze tijd en ook niet acceptabel’, aldus burgemeester Peter Noordanus van Tilburg.
Reageer

Burgemeester Peter Noordanus van Tilburg eist dat voetbalclub Willem II supporters bij binnenkomst in het stadion beter controleert. Hij heeft dat gezegd naar aanleiding van ongeregeldheden tijdens en na de beladen derby tegen NAC op 19 september. Stewards van Willem II werden toen mishandeld, er werd vuurwerk afgestoken en op het veld gegooid. In en rond het stadion werden vernielingen aangericht.

Niet acceptabel
‘Ik wil betere surveillance en tourniquets bij de ingangen zodat mensen ordentelijk gefouilleerd worden. De eenvoud waarmee je spullen in het stadion kunt brengen is niet meer van deze tijd en ook niet acceptabel’, aldus de burgemeester.

Ongekende agressie
Het Tilburgse supporterscafé Goodfellas moet naar aanleiding van de rellen drie thuiswedstrijden dicht blijven, kondigde hij aan. Bij het café keerde een grote groep 'ongekend agressieve' Tilburgse supporters zich na de wedstrijd tegen de politie. De politie werd bekogeld en er werden vernielingen aangericht aan het café en politieauto's. Drie politiemensen raakten gewond. Er werden twee arrestaties verricht.

Aanhoudingen
De burgemeester is bezorgd over het supportersgedrag, zei hij. Hij verwacht dat op basis van camerabeelden nog meer aanhoudingen worden verricht. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.