of 59821 LinkedIn

Burgemeester Mirjam van 't Veld: ik wijk niet

Burgemeester Mirjam van 't Veld van Amstelveen heeft een dreigbrief ontvangen vanwege de komst van vluchtelingen.
3 reacties

Burgemeester Mirjam van 't Veld van Amstelveen heeft een dreigbrief ontvangen vanwege de komst van vluchtelingen. ‘De inhoud was dermate verontrustend dat ik direct aangifte heb gedaan bij de politie’, schreef de bestuurster donderdag aan de gemeenteraad.

Waarden
Van 't Veld zei niet wat precies in de brief stond, maar sprak over een doodsbedreiging. Ze stelde niet door de knieën te gaan voor dreigementen. ‘Wij wijken niet voor bedreigingen, loze kreten en bangmakerij. Laten wij samen blijven staan voor de waarden die wij belangrijk vinden’, aldus de burgemeester. Haar reactie was door griffier Pascale Georgopoulou gedeeld via Twitter.

Eerdere bedreigingen
Het is niet de eerste keer dat een bestuurder wordt bedreigd vanwege de opvang van vluchtelingen. Eerder stapte burgemeester Miranda de Vries van Geldermalsen al naar de politie vanwege dreigementen. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Michael op

Er is een landelijke politicus in NL die dagelijks doodsbedreigingen krijgt. Al 10 jaar lang !
Heeft de Minister van BZK hem weleens een hart onder de riem gestoken ?

Door Karel van Klaveren op
In 't Veld is zo'n burgemeester die Merkeltje wil spelen. Zij is niet de enige CDA-er...Ze gaat in tegen de instructies van het COA en zelfs haar eigen partijleider Buma negeert ze toen die opriep tot een sobere opvang van asielzoekers.

Ernstiger nog is haar streven om moslims uit Syrië en Irak op te vangen in de joodse wijk van Amstelveen. Dit leidde tot grote onrust onder de bewoners. Een onrust die door In 't Veld nog steeds niet is weggenomen.
Door Nuance op
Misschien kan deze CDA regent een paar stoere Syriërs in huis nemen.