of 59162 LinkedIn

Burgemeester Marcouch gaat praten met Arnhemse raad

Marcouch wil samen met collegeleden ‘de beelden die zijn ontstaan’ nader onderzoeken. Verbetering is volgens hem niet mogelijk zonder dat er ‘in een veilige setting’ is gepraat. Volgens het college is het verstandig om pas daarna in een openbaar raadsdebat te praten over de bestuurscultuur.
3 reacties

Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem gaat persoonlijk praten met raads- en collegeleden over de slecht bestuurscultuur in zijn stad. Door die gesprekken moet wederzijds begrip ontstaan, zodat een start gemaakt kan worden met betere omgangsvormen, schrijft hij dinsdag in een brief aan de raad.

Schofferen en beledigen
Hoogleraar Bestuurskunde Paul Frissen stelde eerder deze maand vast dat sommige politici in Arnhem er een gewoonte van maken te ‘beledigen, te intimideren en te schofferen.’ ‘De fameuze opgestoken middelvinger is het weinig verheffende, maar treffende symbool, zei hij.

Wethouders stapten op
Frissen deed onderzoek naar de bestuurscultuur in Arnhem. Vier wethouders stapten uit het zittende college en twee partijen verlieten de coalitie. De meesten gaven de sfeer in de Arnhemse politiek als reden voor hun besluit. Volgens Frissen maken de wethouders van D66 en SP de dienst uit in Arnhem.

Veilige setting
Marcouch wil samen met collegeleden ‘de beelden die zijn ontstaan’ nader onderzoeken. Verbetering is volgens hem niet mogelijk zonder dat er ‘in een veilige setting’ is gepraat. Volgens het college is het verstandig om pas daarna in een openbaar raadsdebat te praten over de bestuurscultuur. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door schanderen, treiteren roddelen en intimideren op
De overheid moet die decentralisatie stoppen dan is er misschien nog iets te redden van de vreselijk bruuske respectloze maatschappij die er door ontstaat we gaan heel erg hard achteruit in dit land we dalen naar een heel laag niveau door het gemeente regime die hier leven als een stelletje gemen anarchisten je doet mensen hier zoveel verdriet mee.Waar blijft de overheid ? Dit moet je meteen aanpakken.
Door Joris op
De gemeente ambtenaren die middelvingers opsteken naar de burgers toe toch ?
Praten lijkt me geen optie.
Altijd maar praten. Hij moet maatregelen treffen.
Door Heukers op
Geweldige start, Marcouch. Binnen 2 maanden de hele oppositie (die een meerderheid heeft in Arnhem) al in de gordijnen gejaagd.
Ja, hadden ze maar een andere kandidaat op 1 moeten zetten....