of 59250 LinkedIn

Burgemeester mag wietpand niet zomaar sluiten

De vondst van een hennepkwekerij is op zichzelf niet genoeg reden om een woonhuis tijdelijk te sluiten. Burgemeesters moeten in de regel eerst een waarschuwing geven. Alleen in 'ernstige gevallen' mogen ze een huis direct op slot doen.
Reageer

De vondst van een hennepkwekerij is op zichzelf niet genoeg reden om een woonhuis tijdelijk te sluiten. Burgemeesters moeten in de regel eerst een waarschuwing geven. Alleen in 'ernstige gevallen' mogen ze een huis direct op slot doen, zo oordeelde de voorzieningenrechter in Den Bosch maandag.

Waarschuwing
De zaak was aangespannen door een man uit Vught. Burgemeester Roderick van de Mortel besloot zijn huurhuis voor drie maanden te sluiten, nadat daar in april een wietkwekerij was ontdekt. De rechter stelt echter dat het uitgangspunt in dit soort zaken een waarschuwing is en dat de burgemeester niet goed heeft gemotiveerd waarom hij dat niet genoeg vond en het pand wilde sluiten.
 

De burgemeester beargumenteerde dat hij het signaal wilde afgeven dat woningen niet voor drugshandel gebruikt mogen worden. Daarnaast wilde hij optreden tegen 'verstoring van het woon- en leefklimaat'.

Door de uitkomst van het kort geding blijft de woning vooralsnog open. De bal ligt nu bij Van de Mortel. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.